Hvordan vite hva slags karriere som passer deg og din personlighetstype?

Hvordan vite hva slags karriere som passer deg og din personlighetstype?

Hver person har ulike personlighetstyper. Noen mennesker er introverte, noen er ekstroverte. Det er de som liker å jobbe med andre og de som foretrekker å jobbe alene. Denne artikkelen belyser hvordan du finner den rette karrieren for deg ved å forstå din personlighetstype og hva slags personlighetstrekk du har.

  • Teoretiker
  • Praktiker
  • Selger
  • Tjenesteyter

Hva er riktig yrkestype for deg? Les videre for å finne det ut!

Egner du deg mest for en teoretisk eller en praktisk jobb?

Teoretiske jobber passer bedre for folk som elsker å tenke og teoretisere. De må også kunne jobbe med tall, formler og data. Praktiske jobber passer bedre for folk som elsker å skape og løse problemer. De må kunne jobbe med hender, verktøy, maskiner og utstyr. Teoretiske jobber kan innebære å studere menneskelig atferd eller designe et nytt produkt eller en tjeneste. Praktiske jobber kan innebære å reparere en bilmotor eller bygge et hus fra grunnen av.

Videre krever teoretiske yrker mer skolegang enn praktiske – og hvis du ikke engang takler tanken på å gå fem år på høyskole for å ta graden som kreves i yrket du ønsker, så kan det hende at du er bedre anlagt for praktisk arbeid som ikke medfører like mye skolegang.

Passer du best som en selger, eller en mer nøytral tjenesteyter?

For å finne ut hvilken av rollene du passer best til – selger eller nøytral tjenesteyter som bilmekaniker eller finansiell rådgiver – så hjelper det å bruke denne “syreprøven.”

Prøv å sette deg inn i en situasjon hvor du skal selge et hvilket som helst produkt; la oss si at en bedriftskunde ser etter å kjøp Enerpac produkter, som brukes for reparasjon og service av alt slags hydraulikk-utstyr. Hva er din første respons nå hvis du tenker at du skal prøve få dem til å kjøpe så mye produkter som mulig? Blir du ukomfortabel, fordi du ikke vil være påtrengende, og er redd for at de ikke vil kjøpe noe som helst hvis de føler seg presset? Eller blir du litt ivrig, fordi du vet at denne eksisterende kunden er et godt mål for mersalg – og ikke minst, at produktene vil være til fordel for dem?

Blir du ukomfortabel, så passer du nok best til jobber som nøytral tjenesteyter, der du ikke trenger å selge produkter eller din egen kompetanse, men heller bare utfører de tjenestene som kundene bestiller. Eksempler er leger, tømrere, og sveisere.

Blir du heller ivrig på å selge, så kan du gå inn i de fleste salgsjobber, derav som eiendomsmegler, telefonselger, eller B2B-selger.

Det som vil være sentralt i din jakt etter drømmekarrieren, er at du går etter yrker som samsvarer med dine mest grunnleggende personlighetstrekk og interesser. Et godt sted å starte for å få mer innsikt i dine egenskaper, er med en gratis personlighetstest