mannlig au pari som leker med to jenter

Hvordan bli au pair: en guide for potensielle au pairer

Å bli au pair kan være en flott måte å oppleve en annen kultur og få verdifull erfaring samtidig. Men det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne når du prøver å finne ut hvordan du kan bli au pair. Her er en guide som vil hjelpe deg med å komme i gang.

  1. Velg et land og et program: Først må du bestemme hvilket land du vil reise til og hvilket program du ønsker å delta i. Mange land har egne au pair-programmer, og kravene kan variere. Forsikre deg om at du oppfyller kravene for det aktuelle programmet og landet du ønsker å reise til. Du kan finne mer informasjon om au pair-programmer i ulike land på nettsider som Go Au Pair og Cultural Care.
  2. Søk etter vertsfamilier: Når du har bestemt deg for hvor du vil dra, kan du begynne å søke etter vertsfamilier som trenger en au pair. Det finnes mange nettsteder og byråer som kan hjelpe deg med å finne en vertsfamilie. Noen nyttige nettsider inkluderer AuPairWorld, GreatAuPair og InterExchange. Husk å undersøke vertsfamilien og stille spørsmål før du aksepterer en jobb.
  3. Søk om visum: Når du har funnet en vertsfamilie, må du søke om visum. Visumkravene kan variere fra land til land, og det kan ta tid å få godkjent visumet. Sørg for å ha alle dokumentene dine i orden og søk så tidlig som mulig. For mer informasjon om visumkravene i ulike land, kan du sjekke nettsider som UDI og AuPair.com.
  4. Pakk og reis: Når du har fått visumet ditt, er det på tide å pakke og reise. Husk å ta med deg alle nødvendige dokumenter, klær og personlige ting. Du bør også ha litt penger på kontoen din, slik at du har råd til å kjøpe det du trenger når du kommer fram. Her kan du finne noen tips til hva du bør pakke med deg som au pair.
  5. Start som au pair: Når du kommer til vertsfamilien din, er det viktig å ha en klar avtale om arbeidsoppgaver og fritid. Det kan være lurt å lage en arbeidsplan sammen med vertsfamilien, slik at du vet hva som forventes av deg. Ta deg også tid til å bli kjent med vertsfamilien og deres kultur. Her kan du finne noen tips om hvordan du kan tilpasse deg livet som au pair.

Å være au pair kan være en spennende og utfordrende opplevelse, og det kan gi deg verdifull erfaring og nye venner. Følg denne guiden for å få en god start på ditt au pair-eventyr.