Sjekkliste for å gi et godt førsteinntrykk: viktigheten av personlig stell, tannhelse, og mosjon

Sjekkliste for å gi et godt førsteinntrykk: viktigheten av personlig stell, tannhelse, og mosjon

Det er et velkjent faktum at førsteinntrykk spiller en sentral rolle i ens karriere. I næringslivet er det ofte den avgjørende faktoren for om du får prøve deg på en ny mulighet eller ikke. Måten du presenterer deg selv og ideene dine på kan bety alt for å få en ny kunde eller sikre deg en ny jobb.

Med dette i mente er det derfor viktig å sørge for at du gir et best mulig inntrykk når du først møter noen. Enkle ting som å gre håret, ta vare på tennene dine, og mosjonere et par dager i uka kan ha stor innvirkning på førsteinntrykket du gir til potensielle arbeidsgivere. Nedenfor går vi derfor inn på noen tips for å hjelpe deg med å lykkes med dette.

Personlig pleie – hvorfor er det viktig?

Du vet at det er viktig å ta vare på seg selv for å føle seg bra. Du vet også at det er viktig å kle seg pent for å føle seg bra. Men hvorfor er det så viktig? Kanskje kan det virke som en liten ting, men personlig pleie kan gjøre deg til et bedre menneske. Det kan gjøre deg mer kompetent og glad. Det kan også gjøre deg mer attraktiv og tiltalende.

Å ta vare på seg selv er ikke bare viktig for å kunne fungere optimalt. Det er også viktig for å lykkes i sosiale sammenhenger og bli sett av andre. For at man skal kunne ta vare på seg selv, må man sette av tid til dette.

Pleie av egen personlig fremtoning handler ikke bare om å ta en dusj i ny og ne. Det handler om hvordan du velger å framstille deg i offentlige rom, og om hvordan du vil bli sett. Her er noen av tingene du kan gjøre:

  • Gre håret så du ser ordentlig ut – finn din egen frisyre som passer ditt hode og din hodelinje
  • Bruk deodorant og parfyme – de fleste deodoranter er innafor, men når det gjelder parfyme vil det være verdt investeringen å skaffe en av god kvalitet som ikke “lukter billig”
  • Kjøp klær som passer din personlige fargepalett – vi har alle visse fargetyper som ser bra ut sammen med akkurat vår hud- og hårfarge, og ser utrolig mye mer tiltalende ut hvis vi finner riktig kombinasjon

Tannhelse – hvorfor er det viktig?

Tannhelse er viktig for alle mennesker. Ikke bare fordi det gir oss et godt førsteinntrykk (tenk det perfekte og hvite hollywood-gliset), men også fordi vi kan få helseskader som karies, hull i tennene, sykdommer i munnen, eller problemer med tennene.

I en online spørreundersøkelse utført av Fredrikstad Tannhelse kom det fram at 3 av 5 nordmenn har mye større sjanse for å tenke vel om en person som har sunne og hvite tenner, enn en som ikke ser ut til å ta vare på tannhelsen sin. Denne undersøkelsen nådde litt over 1,000 personer av alle slag, deriblant bedriftseiere og andre som har stor innflytelse i forretningsverden.

For å opprettholde god tannhelse er det viktig å ta seg tid til å skylle og rense munnen regelmessig. Det gjør at man ikke utsetter tennene for bakterier som kan føre til infeksjon, hull i tennene, og andre alvorlige problemer. Tannhelse handler ikke bare om hvordan du tar deg av tennene dine, men om hvordan du tar deg av hele kroppen din.

Trening – hvorfor er det viktig?

Det er sant at mange jobber ikke krever høy utdanning, men for å øke din sjanse for å lykkes i disse jobbene kan det likevel hende at du trenger en viss form for trening av den mer fysiske sorten. Kanskje har du en god utdannelse, og er kompetent nok, men ikke får de jobbene du ønsker deg? Da kan det hende at du mangler et godt nok førsteinntrykk.

Her kan ofte litt trening hjelpe for å heve din personlige fremtoning et par hakk. Vi snakker ikke om en total transformasjon av hvordan kroppen din ser ut og hva du spiser, men bare å få regelmessig mosjon som gjør at du holder deg i form. For mange kan det derimot være vanskelig å etablere en treningsrutine hvis de ikke har gjort det før, men det er ikke umulig; Trening.no har mange gode tips for å komme i gang.

Det kan hjelpe å finne en treningspartner, melde seg på gruppetimer, eller starte rolig ved å først forplikte seg til å trene en gang i uka, så to, for deretter å holde seg jevnt til tre økter i uka. Det er altså ikke nødvendig å trene hele tiden, og det er heller ikke nødvendig å trene så veldig hardt hver gang for å holde seg i form.