Altfor mange glemmer å tenke på dette når de skriver CV

Altfor mange glemmer å tenke på dette når de skriver CV

Tiden er inne for å skrive CV. Det er mange år siden sist gang du gjorde det, og siden da har du opparbeidet en rekke erfaring og utdanning. Du skriver i vei, legger ut om din kompetanse, og føler at ting sitter. Men har du husket å ta med disse tingene altfor mange glemmer å tenke på når de skriver CV?

Skreddersy CV-en til jobbeskrivelsen og selskapet

Å skreddersy CV-en til stillingsbeskrivelsen og bedriften er en viktig faktor når man skal søke jobb. Dette gjør ikke bare at du viser arbeidsgiver at du har tatt deg bryet med å lage en søknad for akkurat denne bedriften; det gjør det også enklere for deg å velge hva som er relevant for stillingen og ikke. Mer om dette snart.

Velg samme mal for CV og søknad

CV og søknad må fungere sammen. En av måtene å gjøre dette på er å velge samme mal og design for begge dokumentene. Det er viktig å ha et design som skaper et godt førsteinntrykk hos arbeidsgiveren. Dette vil sikre at dokumentene dine blir fremstilt på en så profesjonell måte som mulig.

CVGuru AS, det ledende selskapet som yter CV-tjenester i Norge, har mange fine maler, enten du ønsker en som er enkel og tradisjonell, eller en som har et mer moderne og design-preget utseende. Her finner du en CV mal som vil hjelpe deg med å skille deg ut fra mengden av jobbsøkere.

Søknaden skal ikke bare være en gjentakelse av CV-en

Søknaden skal ikke bare være en repetisjon av CV-en. Den bør inneholde en introduksjon, en konklusjon og noen avsnitt om hvorfor du er interessert i stillingen og hva du kan tilføre bedriften som andre kandidater ikke kan.

Introduksjonen skal beskrive din motivasjon for å søke denne stillingen, din kompetanse og erfaring i forhold til stillingskravene, samt all annen relevant informasjon om deg selv (f.eks. hobbyer). Konklusjonen bør oppsummere dine kvalifikasjoner og understreke hvordan de vil ha nytte av å ansette deg i stedet for noen andre.

Skriv det som er relevant

CV-en skal for det meste handle om det som er relevant for stillingen du søker på. Urelatert informasjon roter opp CV-en og gjør det vanskelig for arbeidsgiver å finne det de søker etter i en kandidat. Så klart du bør nevne at du har en bachelorgrad, selv om den ikke i det hele tatt er relevant for stillingen – bare ikke skriv altfor mye om den, slik at den overskygger annen utdanning eller erfaring som faktisk er relevant. Skriv heller mer om utdanningen og erfaringen som gjør deg til en god kandidat.

Dobbeltsjekk skrivefeil og grammatikk

Det er viktig å ha en polert CV som vil hjelpe deg å skille deg ut fra konkurrentene. Skrivefeil og grammatiske feil er enkle å oppdage, så det er best å dobbeltsjekke CV-en din før du sender den inn.

Grammarly er blant de beste rettskrivingsverktøy på markedet i dag, og gjør det enkelt å oppdage feil som du ellers ikke ville ha merket. Det er også helt gratis. Vi bruker selv Grammarly for å skrive artiklene våre.

Altfor mange glemmer å tenke på disse tingene når de skriver CV. Kanskje du nå vil huske?