Veronika arbeidet på barnehjem og med undervisning

Veronika arbeidet på barnehjem og med undervisning

Å møte smilende barn som kommer løpende mot deg fordi de er så glade for å se deg er en ubeskrivelig følelse. Det kommer jeg aldri til å glemme. Jeg anbefaler alle til å være med på noe sånt.

Frivillig arbeid IndiaDagene startet med å spise frokost. Deretter deltok vi på første prosjekt, som var på et barnehjem. Vi var på barnehjemmet i noen timer, deretter reiste vi tilbake på campen for å spise lunsj. Etter lunsj dro vi til slummen og hadde engelskundervisning med noen jenter som bodde der. Resten av dagen var fri.

På barnehjemmet var det for det meste lek. Vi skulle bare være der for barna. De hadde også undervisning i en drøy time. De lærte både om tall og alfabet. Jeg jobbet med barn fra 0-6 år, resten av barna var på skolen. På ettermiddagen hadde vi engelsk for jentene i slummen. Der vi gjorde alt fra å lese, skrive og tegne.

Forholdet til andre frivillige og kollegaer fungerte kjempefint. Indiaturen har gitt meg muligheten til å møte mange fine mennesker fra forskjellige nasjoner. Jeg fikk mange nye venner fra forskjellige steder i verden. Noen av dem har jeg fortsatt kontakt med.

Jeg var i India i to måneder. Jeg fikk møtt mange fra ulike nasjonaliteter, og vi var til enhver tid alt fra tre til fem frivillige på prosjektene. På mine prosjekt var det frivillige fra Norge, Sverige og England.

Frivillig arbeid IndiaBoforhold

Jeg hadde ikke forventet så mye av bofasilitetene, men det gikk veldig bra. Jeg hadde et rom for meg selv, men delte dette rommet med en annen jente fra England de to første ukene. Jeg vasket klærne mine i en bøtte og trivdes godt.

Fritiden

Vi hadde fri hver helg, da kunne vi gjør det vi ville. Vi var mye ute å spiste, handlet og lå på stranda. Vi besøkte blant annet Old Goa, Spice marked, nattmarked og red på elefanter.  Vi så Bollywood-film, lærte Bollywood-dans og dro på markeder. Vi fikk også litt undervisning i språket.

Oppholdet svarte mer enn ventet til forventingene. Jeg har fått minner for livet og møtt mange fantastiske mennesker. Ikke minst har jeg fått bidratt til å hjelpe dem som trenger det. Jeg kan ikke få sagt nok hvor glad jeg er for at jeg gjorde dette. Det blir absolutt ikke siste gang. Å møte smilende barn som kommer løpende mot deg fordi de er så glade for å se deg er en ubeskrvelig følelse. Det kommer jeg aldri til å glemme. Jeg anbefaler alle til å være med på noe sånt. Du får muligheten til å møte mange fine mennesker og oppleve nye ting. Det er absolutt verdt det!

Frivillig arbeid IndiaJeg lærte å sette enda mer pris på det jeg har, vise mer takknemlighet for det livet jeg lever. Jeg har lært hvor godt jeg egentlig har det. Jeg kan ikke sammenligne mitt liv i rike Norge med det livet jeg opplevde der. Likevel møtte jeg bare glade ansikter både på barnehjemmet og i slummen.

Hva kommer jeg til å savne mest? Jeg savner alle barna, de andre frivillige og de som jobbet på campen. De var helt fantastiske. Jeg savner egentlig hele Goa. Livet jeg levde i de åtte ukene var helt fantastiske!