Utviklingsprosjekt i Malawi

Har du et engasjement for utviklingsarbeid? Jobb frivillig på utviklingsprosjekt i Malawi og få et spennende innblikk i livet på landsbygda, og hvordan de lokale jobber der for å bedre befolkningens livskvalitet og levekår.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivillighus

Prosjektets fulle navn er Mawa Ndi Anthu Otisamala (Mawa), som bokstavelig talt betyr: “Barn tar vare på fremtiden vår”. Mawa ble grunnlagt i 2001 av Lewis Gama, som fremdeles er prosjektleder i dag. Lewis er en inspirerende mann som dedikerer hele sitt hjerte og sjel til prosjektet.

Målet med Mawa er å forbedre livet i  folket i lokalsamfunnet. Organisasjonen består av en rekke aktive medlemmer fra samfunnet, som melder seg frivillig for å jobbe med å forbedre forholdene i de 20 små landsbyene. Området har en befolkning på rundt 17 000 mennesker. Det sentrale punktet i prosjektet er sentrum. De små barna kommer hit for å få utdanning (en slags barnehage) og et varmt måltid. Det finnes to slike sentre for barndomsutvikling. De andre aktivitetene til prosjektet foregår i de forskjellige landsbyene.

Det er mange enslige kvinner i området. Prosjektet jobber med spørsmål knyttet til effektivt landbruk, fremtiden for unge mennesker og støtte til mennesker som lever med sykdommer som HIV / AIDS. De hjelper dem gjennom støtteprogrammer og informasjonsarbeid. Prosjektets ansatte besøker syke, eldre og (funksjonshemmede) barn i samfunnet. Det finnes også inntektsgivende prosjekter der inntektene finansierer Mawa prosjektet. Mawa har et fokus på arbeidet med unge mennesker. Prosjektet jobber med denne problematikken gjennom ungdomsprogrammer, styrke unge mennesker gjennom å jobbe med økonomiske ferdigheter og livskompetanse, og gi informasjon om menneskerettigheter. Støtten til eldre og (funksjonshemmede og foreldreløse) barn i samfunnet gjøres blant annet gjennom informasjon og hjemmebesøk. Men også renovering av hus og støtte til «child led householdes” (familier der det ikke er foreldre, men eldste barnet tar seg av brødre og søstre. De hjelper dem for eksempel med tepper, skolepenger eller forbedrer deres livssituasjon).

Som frivillig på Mawa er ingen dager like. Du hjelper til med alle vanlige aktiviteter både i sentrum og i landsbyen.

Aktiviteter på prosjektet:

  • Hjelpe til i lokalsamfunnet hvor folk trenger hjelp.  Det kan være alt mulig, for eksempel å vaske klær og feie tomta.
  • Hjelp de to forskjellige barnehagene (sentre for barndomsutvikling) i samfunnet.
  • Hjelpe (foreldre til) funksjonshemmede barn med hjemmesykepleie og øvelser. Du kan også delta i Foreldrestøttekomiteen, der de lærer foreldrene til funksjonshemmede barn hvordan de skal takle barnets funksjonshemning.
  • Hjelp til å undervise i engelsk. Det er mange mennesker i Malawi (og spesielt i avsidesliggende områder), både store og små, som ikke snakker engelsk i det hele tatt.
  • Hjelp til de forskjellige aktivitetene på ungdomsklubben (14+). Tenk på sport, spill, sang, dans, matlagingskurs
  • Hjelpe med inntektsgenererende prosjekter, for eksempel ved å hjelpe til med å ta vare på geitene som er beregnet for salg

Prosjektet passer ikke for luksusdyr, men for deg som har lyst til å oppleve hvordan det er å leve under de enkleste Afrikanske forhold, med hull-i-bakken toalett og bøttedusj. Du bor i frivillighus sammen med andre frivillige, men som en av få vestlige i området, vekker du nysgjerrighet og kommer også tett på lokalbefolkningen i landsbyen. Grunnet prosjektenes avsidesliggende beliggenhet er selvstendighet, fleksibilitet og tålmodighet viktige personlige egenskaper.

Prosjektet er åpent for frivillige over 18 år, og man kan være der fra 1 til 12 måneder med oppstart hver mandag.

Mer informasjon om prosjektet i Malawi

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.