Urbefolkningens jordbruksorganisasjon i Ecuador

Jobb, bo og lev med urbefolkningen i Cotacachi, en liten by i Andesfjellene. Et svært spennende prosjekt hvor du får innblikk i den lokale urbefolkningskulturen.

Foreningen for urbefolkningens jordbruksorganisasjoner i Cotacachi , ligger ca 2 timer unna Quito, og ble etablert i 1977. Organisasjonens agenda er å bedre levevilkårene for de 43 urbefolkningsorganisasjonene som er representert. Foreningen ønsker å bidra til et mer rettferdig og jevnt fordelt interkulturelt samfunn, redusere fattigdom, styrke befolkningen, utvide den demokratiske deltakelsen, samt styrke urbefolkningens identitet og historie. Det er også ønskelig å satse på autentisk, rural turisme, og tilby frivillige muligheten til å oppleve deres kultur på innsiden. Som frivillig på dette prosjektet får du oppleve både naturen og samfunnet, og du kan ta del i livet til lokalbefolkningen.

Arbeidsoppgaver

Du kan jobbe innenfor mange ulike områder – avhengig av dine interesser:

– Hjelpe til ved kontoret til organisasjonen (salg, informasjon, administrativt arbeid)

– Honningproduksjon

– Miljø: Hydro-tekniske / vannkraftprosjekter

– Miljøutdannelse

– Produksjon og salg av tradisjonelle marmelader

– Diverse aktiviteter ved ulike gårder

– Støtte lærere ved lokale skoler

– Håndarbeid (design og produksjon)

Dette prosjektet er perfekt for deg som ønsker å lære mer om urbefolkninger, deres daglige liv og kultur. Det kreves at du vanligvis jobber minimum 1 måned på dette prosjektet. Dersom du kun ønsker å oppleve lokalsamfunnet og bo hos en lokal vertsfamilie (ikke jobbe), kan du også gjøre det – da stilles det ingen krav til hvor lenge du blir. Du vil bo i et hus tilknyttet en rural vertsfamilie. Husene er til tross for beliggenheten komfortable, med blant annet ildsted, baderom og varmt vann.

Les om Familien Kjemperud sitt opphold i Cotacachi

Mer informasjon om prosjektet i Ecuador

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.