Tilbakemeldinger fra vertsfamilier

Tilbakemeldinger fra vertsfamilier

Atlantis får ofte hyggelige e-poster fra våre vertsfamilier. Her er et lite utvalg.

Vi har bare tre kyr ennå så det passer fint i en opplæringsperiode. Robert har erfaring med melking og kom veldig raskt inn i en god rytme. Neste uke tenkte jeg å bytte med han slik at han produserer rømme og lærer de rutinene og jeg tar melkingen.

Robert er en hyggelig gutt å ha i huset, og jeg tror han trives bra. Han liker å gå turer med sitt fotoapparat og gir uttrykk for at han ikke savner noe. Han bedyrer at alt er perfekt, og at han stortrives. Og jeg gjør faktisk også det. Det er jo alltids spennende med nye relasjoner, men jeg må nok si at jeg har vært veldig heldig alle år jeg har hatt en arbeidende gjest.

– Kjell, vertsfar for Robert fra Tsjekkia, 2017

Både Ines og Joana har ankommet og begge er vel tilpass med sitt “nye” liv for en periode. Begge faller veldig godt inn sosialt med de andre og de sier de trives. De er begge ferdige med registrering hos politiet og skattekontor og vi venter bare nå på D-nummer og skattekort. Jeg tar med begge jentene til Bergen i neste uke, slik at de får gjennomført en av deres ønsker for Norgesturen, allerede før det har gått 1 måned. Joana får dessuten fri noen dager denne uken, da hun får besøk av sine foreldre fra Portugal. Jentene er veldig tilpasningsdyktige, flinke i engelsk og svært behagelige å ha i hus:-)

– Georg, vertsfar for Ines og Joana fra Portugal, 2016

Det fungerer veldig godt med Youri. Han er arbeidsom, positiv og sosial. Han sier i fra om det er noe, og jeg synes vi har en god dialog. Virker som han trives, men du får høre med ham om hva han mener 🙂 Han fikk beskjed allerede før han kom at det kun ble kjøkkenskrubben. Han går godt overens med de på kjøkkenet.

– Laila, vertsmor for Youri fra Tyskland, 2016

Det går kjempefint med jentene, de arbeider godt sammen. Går godt sammen med familien. Når de har fri, låner de bilen min og ser seg rundt , av og til drar vi sammen. Tar alltid  og ordner kjøkkenet etter middag når jeg har mye å gjøre. Vi er veldig fornøyd.

– Edith, vertsmor for Eva og Dominika fra Tsjekkia, 2016

Ellers kan jeg berette at gjesten Paul trives veldig bra, og at vi er strålende fornøyd! Det eneste han hadde å utsette etter en mnd var at han hadde trodd det skulle være mere arbeidspress! Frisk ungdom, veldig ryddig og grei, god i språk, omgjengelig og i det hele tatt en alle tiders gutt! Vi angrer ikke ett sekund og kommer til å lete etter nye gjester til sommeren.

– Birger, vertsfar for Paul fra Tyskland, 2015

Vi har god erfaring med å utveksle med ein anna kultur. Minstemann i huset har og lært svært mye av å kunne snakke engelsk. Har hatt ein fantastisk kjekk gutt hos oss, og vi kommer alle til å savne han mye fremover. Har sagt at han kan komme til oss når han vil, og kor tid han enn vil, er han alltid hjertelig velkommen att.

Han har fått gjøre som han vil og vi har ikke lagt press på gutten, og han har lært utrolig mye på kort tid hos oss. Mellom anna traktorkjøring, vedhugging, dyrestell, tømring av nytt hus og maling. Det sosiale samværet med oss har vært fantastisk bra!

– Gudmund,  vertsfar for Filip fra Tsjekkia, 2014

Roja er en fantastisk gjest å ha i huset. Hun snakker allerede NORSK!!! Hun har vært på ca 10 toppturer allerede i Surnadal – og arbeider som en helt.

– Solveig, vertsmor for Roja fra Tyskland, 2014

Jeg, barna og spesielt minstejenta har fått en venn vi holder kontakten med videre. Kanskje vi vil besøke henne i Praha, og hun har signalisert at hun ønsker å komme på besøk her om det passer sånn. På garden var hun helt fantastisk til å ta seg av spe-kalvene, og hadde en veldig god ordens-sans både ute i fjøset og inne i huset. Hun deltok også i foringen av de andre dyrene, samt mye annet forefallende gardsarbeid. Hun var også veldig flink på kjøkkenet i serveringen, og i generelt renhold her. I sum har vi veldig bra erfaring med arbeidende gjest, både som arbeidshjelp og sosialt.

– David, vertsfar for Lenka fra Tsjekkia (på gård med egen restaurant), 2014

Vi synes det er veldig trivelig å ha blitt kjent med Petr. Han er buddhist og vegetarianer, så vi har lært mye om det. Samtidig har vi lært en del om landet som han kommer fra. Det kan være en mulighet for at vi reiser for å besøke han senere. Å ha arbeidende gjester er god hjelp på gården, samtidig som det er lærerikt og interessant å lære nye mennesker og land å kjenne.

–Jan og Randi, vertsfamilie for Petr fra Tsjekkia, 2014