Therese jobbet frivillig på Baphumelele

Therese jobbet frivillig to måneder på Baphumelele barnehjem som ligger i Khayelitsha township. "Denne turen forandret veldig mye for meg, den gjorde meg sterkere, mer bevist og åpnet opp øynene mine for hva som finnes ute i verden."

Min hverdag som frivillig var alltid noe nytt. Når jeg var på barnehjemmet gikk dagene mine ut på å passe på de yngste barna, leke med de, hjelpe sisi’ene å forberede og gi mat til ungene og legge de om kvelden. Andre dager var jeg på utflukt med de eldre ungene sammen med andre frivillige, disse dagene tok vi med barna på museum, til basseng for å lære de å svømme, dra opp på Lions Head osv. og ut å spise litt mat i slutten av dagen. De dagene jeg hadde fri bodde jeg på Aviva’s frivillighus, i Table View. På fridagene mine gjorde vi egentlig bare hva enn vi ville. Lå på stranden og solet oss, var ute å spise, dro på shopping, var ute å festet i helgene, jeg hoppet i fallskjerm og mye mer.

Under mitt oppholdt møtte jeg folk fra hele verden, de første ukene på Baphumelele var vi bare nordmenn, men de siste 5 ukene var det meg, ei fra USA, ei fra Manchester og en fyr fra Brasil. Og når vi var på frivillighuset var vi så mange flere fra forskjellige prosjekter og forskjellige land. Alle på frivillighuset kom meget godt overens, alle inkluderte alle i alt.

Når vi var på barnehjemmet bodde vi i en leilighet der, den har alt du trenger for å være der i 4 dager, kjøleskap, fryser, mikro, steke plater, kjøkkenutstyr, senger, spisebord, dusj, do og vask, to rom ett med 2 senger og ett med 5 senger. Når vi var på frivillighuset bodde jeg på et rom med 8 senger for de som jobbet på Baphumelele. Vi hadde kort vei til matbutikk, kjøpesenter og bussen inn til Cape Town sentrum.

I løpet av mitt opphold lærte jeg meg noen få ord på Xhosa som gjorde det litt lettere for de yngste å forstå hva vi mente, jeg møtte også noen helt fantastiske unger der nede. Mine beste minner fra mitt oppholdt var å leke med de minste ungene eller når vi tok med pc ned for å se på film med de eldre, eller utfluktene. Det er så mange ting som gjorde dette til et fantastisk opphold, men det å bli kjent med ungene på dette barnehjemmet er noe jeg aldri kommer til å glemme. De var kanskje yngre enn meg, men de lærte meg så utrolig mye. Og jeg tror nok av alt jeg gjorde i Sør-Afrika så er det de ungene jeg kommer til å savne aller mest, men jeg vet at jeg skal reise tilbake til Baphumelele og jobbe der igjen.

Jeg fikk all informasjon og hjelp jeg trengte fra Atlantis for å dra på denne turen, og jeg kommer til å gå gjennom Atlantis på min neste tur til Baphumelele.

Denne turen forandret veldig mye for meg, den gjorde meg sterkere, mer bevist og åpnet opp øynene mine for hva som finnes ute i verden. Bare det å få være en del av noe så spesielt har vært helt utrolig, jeg kommer aldri til å glemme alt jeg så og lærte mens jeg var på Baphumelele.