Theas 4 uker på Baphumelele

Jeg anbefaler dette på de sterkeste å reise. Mann endrer perspektiv og setter mer pris på det man har hjemme. Vi har det godt i Norge og det må vi ikke ta forgitt. Dessuten det å kunne gjøre hverdagen litt bedre i ukene man er der hjelper mye. Jeg fikk også et fadderbarn som jeg donerte penger til før jeg reiste hjem. Anbefales :)

Jeg har vært her på Baphumelele i 4 uker, i morgen er min siste dag. Å beskrive mitt opphold vil jeg vel si at jeg har grått mer nå den siste uken enn jeg gjorde når jeg skulle reise hit.Jeg har tilbrakt formiddagen på førskolen i klassen med barn i alderen fra 4-6 år. Å være en del av en afrikansk klasse har vært så spennende. Jeg har lært mye om kulturen og hvordan de underviser her. Var moro når jeg kjente igjen norske sanger som dem sang på Xhosa. Jeg likte å være på skolen, få ta del i det at ungene lærer. Jeg var med og hjalp læreren, tegnet, hjulpet dem, pratet med dem å sittet sammen med dem. Det å se dem bruke saks for første gang, moro å se 🙂 det er så viktig å lære. Derfor valgte jeg det.

Jeg lærte en del ord på Xhosa, men det var en liten utfordring med tanke på at lyder kan være en del bokstaver.

Jeg har også vært mye i babyhouse på kveldene. Husker dagen jeg kom hit. Jeg og ei annen frivillig satt oss ute ved leiligheten vår. Ungene kom og kastet seg rundt oss. Satt seg på fanget, ordnet håret mitt og sjekket med hele tiden, haha  🙂 Det var en fantastisk opplevelse! De var så tillitsfulle, ble varm i hele hjertet mitt. Det er vel mitt sterkeste minne. Det har vært mitt favoritt sted, babyhouse på kvelden. Det var ikke vanskelig å kose seg der, vi har kost, tegnet, lekt og pratet.

De har gitt meg så mye glede, jeg har følt jeg har kunnet gjort noe for dem i 4 uker. Det er en god følelse.

Boforholdene var enkle både i helgene og på barnehjemmet. Det var noe jeg ikke hadde forberedt meg på, vaske klær i bøtter, bruke lite vann også videre. Så man får testet seg selv i å leve i enkle kår. Gikk overraskende greit, men hadde vært greit å være litt forberedt på det. Utrolig hva man blir vant til.

Vi var fire frivillige til sammen på Baphumelele, 3 norske og en fra USA, så vi pratet mye engelsk for at hun skulle føle seg inkludert. Veldig hyggelig folk å dele fire uker med.

På fritiden, når vi var i byen og bodde på hostell, besøkte vi blant annet Sunset Hill, hvor vi hadde en fantastisk solnedgang ved havet. Med kjeks og vin. Vi gikk også opp Table Mountain, besøkte Robben Island der Mandela satt. I helgene var det mye farting til forskjellige steder, vi frivillige slo oss sammen på disse aktivitetene. Vi var ute og spiste på kveldene og besøkte barer i blant. Så vi fikk sjekket utelivet. Det var mye å ta seg til der i helgene så tiden gikk veldig fort.

Mvh.

Thea Sofie Haugerud

Mer informasjon om frivillig arbeid i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.