Sykehus i Quito

Ta praksis på sykehus i Ecuador. Ved å jobbe på et lokalt sykehus får du mulighet til å oppleve og lære om et sør-amerikansk helsesystem og dermed få økt forståelse for globale helseutfordringer.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie

Dette offentlige sykehuset ble grunnlagt i 1973. Sykehuset tar imot mange pasienter som ikke har helseforsikring eller som ikke mottar pensjon, og det er derfor et meget populært sykehus blant de som har lavere sosioøkonomisk status i Ecuador. Sykehuset har over 240 tilgjengelige senger og over 10.500 pasienter behandles hvert år. Sykehuset har flere avdelinger, slik som; akuttavdeling, pediatri og neonatologi, gynekologi, odontologi, traumatologi, fysioterapi, ekstern kirurgisk konsultasjon, og andre mindre avdelinger.

Mange av medisinstudentene i Quito har sin praksis på dette sykehuset, så de ansatte er godt vant med å ta imot studenter. Praksisstudenter har også mulighet til å oppleve hverdagen ved forskjellige avdelinger dersom det er ønsket, eller fokusere kun på et område. Studentene observerer, lytter og lærer fra fagfolk. Det er nok leger og sykepleiere å utføre medisinsk praksis.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Arbeidsoppgavene vil variere etter dine erfaringer og kvalifikasjoner. Senest en måned før avreise må vi få et dokument fra din utdanningsinstitusjonen som viser progresjon i studiet, og hva som har vært dekket så lang i utdanningsforløpet. Dette dokumentet og en CV vil videresendes til sykehuset du skal arbeide ved, slik at de får et best mulig inntrykk av dinekvalifikasjoner.

Prosjektet er åpent hele året. Du kan arbeide fra 4 uker og oppover, og må være minst 18 år. Arbeidstidene varier noe, men er vanligvis på minimum fem arbeidstimer hver dag (fra mandag til fredag) 7:30am til 12:30pm, eventuelt mer dersom det er ønskelig. Frivillige bor hos vertsfamilier i Quito og tar offentlig transport til klinikken de arbeider ved. Siden dette er rurale helseklinikker må man regne med noe reisevei. NB: Praksisstudenter må selv ha med uniform (scrubs) og hvite sko.

Les mer om Ecuador her!

Mer informasjon om prosjektet i Ecuador

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.