Sykehus i Kenya

I Kenya samarbeider vi med et middels stort sykehus nær Mombasa. Prosjektet passer godt for sykepleierstudenter som ønsker å oppleve å jobbe på en lokal arbeidsplass i Afrika. Sykehuset har flere avdelinger og tar i mot pasienter hele året.

Msambweni sykehus ligger på sørkysten av Mombasa, i en fiskerlandsby nær grensen til Tanzania. Msambweni er navnet på landsbyen de frivillige bor i sykehuset ligger.  Landsbyboerne er vennlige og innbydende mennesker, som det er lett å komme i kontakt med.

Praksis i utlandet - KenyaI Kenya er det slik at det er få som har helseforsikring, det gjør at de ikke alltid oppsøker sykehus når de har behov. Videre har folk en tendens til å se en heksedoktor først, dette betyr at tilstanden til pasienter kan være verre enn det ville være hvis de hadde søkt profesjonell medisinsk hjelp tidligere. Sykdommer som Tuberkulose, Malaria og HIV er vanligere i Kenya enn i Europa. Testing av blod for HIV / TB / Malaria vil være en vanlig aktivitet på sykehuset. Pasienter går ofte inn for behandling uten en planlagt avtale. Det gjør arbeidet variert, og samtidig krever det at sykepleiere må være fleksible. Noen dager er det mye å gjøre mens andre dager kan det være stille. På kenyanske sykehus er familiemedlemmene ansvarlige for å vaske pasienten, ta sengetøy og lage mat. Sykepleiere fokuserer på den medisinske delen av jobben.

Sykehuset

Sykehuset har 202 senger, og regnes som et middels stort sykehus. Sykepleiere vil jobbe i sykepleieavdelingen (inpatients avdelinger), barselavdelingen og med mor og barnshelse avdeling. Praksisstudentene jobber under tilsyn av hovedsykepleier på jobb. Aktiviteten varierer, avhengig av behovene til pasientene på den dagen. Aktiviteter involverer f.eks. triage, måling av blodtrykk, overvåking av pasienter, distribusjon av medisiner, laboratoriearbeid, blodtaking, vaksinering, assistere under fødsler, omsorg for nyfødte, sårpleie og bidra i under 5-programmet.

Sykehuset har 2 operasjonssaler. Hver tirsdag opererer den ortopediske kirurgen. Hver onsdag og torsdag opererer de generelle kirurgene. Hver fredag jobber gynekologen. Når det er behov gjøres hastesaker som keisersnitt, gjennom hele uken. I noen tilfeller kan sykepleierne få lov til å observere operasjoner. Sykehuset har sitt eget laboratorium samt en radiologisk avdeling, hvor sykepleiere også vil kunne bidra.

Praksis i utlandet - KenyaBosted

Studenter som tar praksis på Msambweni sykehus bor på ‘Action Guest house’. Dette pensjonatet drives av en lokal veldedighet som en inntektsgenererende aktivitet. Huset er et tradisjonelt swahili hus: I midten er det et friluft, hvor lokale kvinner lager og vasker. Studentene deler rom, og har en seng med myggnett og et skrivebord og stol. Sanitæranlegget er et (normalt spyling) toalett og en dusj (kaldt vann, men gjennomsnittlig utetemperatur på ca 28-32 grader, så det er forfriskende!). Dine naboer vil være Leonard og Phoebe, og Phoebe vil ta deg godt vare på deg. Hun sørger for at rommet blir rengjort og hun lager måltidene. Msambweni har noen små butikker hvor du kan kjøpe brus, kontantkort, kjeks og frukt.

En 10 minutters spasertur fra boligen finner du en fin restaurant, et svømmebasseng og en bar for å ta en drink. Eierne (tysk / sveitsisk) er svært imøtekommende og vennlige.

Ukunda er en 30 minutters tur av matatu (lokal buss) og har et stort supermarked, mange turistattraksjoner, fine strandhoteller og restauranter.

Frokost og middag er inkludert.

Pris

Pris for 4 uker: 13 000 kroner
Pris for 8 uker: 20 600 kroner

I tillegg kommer visum, flybilletter, forsikring og vaksiner, samt lommepenger.

Er du interessert i å lese mer om prosjektet eller søke om praksisplass? Få mer informasjon eller ring rådgiver på 94 19 05 34.