Sykehus i Kenya

Ta praksis eller jobb frivillig på sykehus i Kenya. Prosjektet egner seg godt for frivillige eller studenter med helsefaglig kompetanse, og med interesse for å oppleve og lære om et afrikansk helsesystem.

Msambweni Hospital er et mellomstort sykehus som ligger på sørkysten av Mombasa, i en fiskerlandsby nær grensen til Tanzania. Sykehuset har 202 sengeplasser og flere avdelinger, deriblant poliklinikk, barselavdeling, laboratorium, radiologisk avdeling og avdeling for barn- og mødrehelse. Frivillige og studenter kan jobbe ved alle disse avdelingene med oppgaver som måling av vitale verdier, distribusjon av medisiner, prøvetaking og vaksinering, assistanse under fødsel, og ellers overvåking av pasientene.

Sykehuset har også to operasjonssaler, og i noen tilfeller kan studenter få lov til å observere under operasjon. Hver tirsdag opererer den ortopediske kirurgen. Hver onsdag og torsdag opererer de generelle kirurgene. Hver fredag jobber gynekologen. Når det er behov gjøres hastesaker som keisersnitt, gjennom hele uken.

Praksis i utlandet - KenyaI Kenya er det få som har helseforsikring, og ofte oppsøker lokalbefolkningen en heksedoktor før de søker profesjonell hjelp. Derfor er tilstanden til pasientene ofte verre enn det den ville ha vært hvis de hadde søkt profesjonell hjelp tidligere. Sykdommer som tuberkulose, malaria og HIV/AIDS er utbredt og testing av blod for disse sykdommene vil også være en vanlig aktivitet på sykehuset. På kenyanske sykehus er familiemedlemmene selv ansvarlige for stell og måltider, mens helsepersonell fokuserer på den medisinske delen av jobben.

Pasienter kommer ofte til sykehuset uten avtale. Det gjør arbeidet variert og spennende, men innebærer også at man som frivillig eller student må være åpen og fleksibel. Noen dager er det mye å gjøre, mens andre dager er det roligere.

Bosted

Studenter som tar praksis på Msambweni sykehus bor på ‘Action Guest House’. Dette pensjonatet drives av en lokal veldedighet som en inntektsgenererende aktivitet. Huset er et tradisjonelt swahili hus: I midten er det et friluft, hvor lokale kvinner lager og vasker. Studentene deler rom, og har en seng med myggnett og et skrivebord og stol. Sanitæranlegget er et (normalt spyling) toalett og en dusj (kaldt vann, men gjennomsnittlig utetemperatur på ca 28-32 grader, så det er forfriskende!). Dine naboer vil være Leonard og Phoebe, og Phoebe vil ta deg godt vare på deg. Hun sørger for at rommet blir rengjort og hun lager måltidene. Msambweni har noen små butikker hvor du kan kjøpe brus, kontantkort, kjeks og frukt.

Praksis i utlandet - Kenya

En 10 minutters spasertur fra boligen finner du en fin restaurant, et svømmebasseng og en bar for å ta en drink. Eierne (tysk / sveitsisk) er svært imøtekommende og vennlige.

Ukunda er en 30 minutters tur av matatu (lokal buss) og har et stort supermarked, mange turistattraksjoner, fine strandhoteller og restauranter.

Frokost og middag er inkludert.

Pris

Pris for 4 uker: 13 000 kroner
Pris for 8 uker: 20 600 kroner

I tillegg kommer visum, flybilletter, forsikring og vaksiner, samt lommepenger.

Mer informasjon om prosjektet i Kenya

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Line eller Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.