Suppekjøkken i Argentina

Jobb frivillig på et suppekjøkken i Buenos Aires og vær med på å gi ut næringsrike måltider i en bydel hvor mange sliter med å få endene til å møtes.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke  (fra mars til midten av desember)
  • Bo i frivillighus

Hvert år er det stor tilflytning av ressurssvake til Buenos Aires’ urbane strøk, i jakten på en bedre fremtid. De drar fra landsbygda fordi det ikke er jobber nok, fordi det mangler skoler og sykehus og fordi mer tørke og flom gjør det vanskeligere å leve av jordbruk. Men dessverre er alltid livet i storbyen noe bedre. Heldigvis finnes det flere tiltak, slik som suppekjøkkenet, som enkleregjør hverdagen for befolkningen i utkanten av Buenos Aires.

Suppekjøkkenet er en del av et samfunnssenter, som også inkluderer barnehage, lekeplasser for de yngre barna, skolehjelp, samt en grønnsakshage for de litt eldre barna. Hovedmålet med samfunnssenteret er å tilby barnas familier et sted for utdanning og integrert støtte fra fagfolk, sosialarbeidere og motiverte frivillige arbeidere. Her er det bare å brette opp ermene og bidra!

«Det var mange folk fra nabolaget som henta mat kvar dag, så det var rikelig å skrelle og kutte av grønnsaker og kjøtt. Store gryter med varm lunsj og supper og melk/kakao pluss anna tilbehør. Veldig kjekke damer som jobba der» – Anita, Atlantisdeltager på suppekjøkkenet i 2018.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Fra kl. 07.00 til 14.00 lager de frivillige frokost og lunsj for barna i barnehagen, og forbereder mat til de andre som benytter seg av tilbudet. De frivillige hjelper til på kjøkkenet, med å vaske og kutte grønnsaker, forberede en liten dessert til barna samt hjelper til med rengjøringen etter at alt er servert.

Mer informasjon om prosjektet i Argentina

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.