Stine i barnehagen San Roque, Quito

Stine studerte spansk og arbeidet som frivillig i barnehagen San Roque i Quito. Her kan du lese om livet hennes i Ecuador.

Ecuador er helt fantastisk!

Dagene i Ecuador går veldig fort, men samtidig er det en berg-og-dalbane med følelser.Jeg jobber i en barnehage i San Roque. De fleste ungene er veldig fattige og trenger omsorg. I barnehagen leker de, spiser og får omsorg. Det er en tøff jobb fordi barna er møkkete, snakker dårlig og har nesten ikke tenner. Jeg jobber der fra 0800 til 1200 (mandag til fredag) fordi jeg tar spanskundervisning også. Det er krevende siden det er helt forskjellig fra hvordan vi har det i Norge. Det er tøft siden barna ikke snakker så bra spansk, noe som fører til dårlig og vanskelig kommuikasjon. Men jobben er også veldig givende fordi barna setter pris på deg og du får et veldig godt forhold til dem.

På spanskskolen har jeg spanskundervisning fra 1300 til 1700 (mandag til fredag) Skolen er HELT FANTASTISK! Jeg har møtt nye mennesker, fått nye venner, lært masse spansk og opplevd utrolig mye. Skolen arrangerer turer/utfukter hele tiden til forskjellige steder og det er kjempegøy! Jeg har sett og gått tur på Cotapaxi, noe som var utrolig spennende. Det er en vulkan som ligger kun 2-3 timer unna Quito med buss.

Jeg har også vært 4 dager i jungelen. Det er en av de beste 4 dagene i hele mitt liv. Solnedgang, et urolig dyreliv, null teknologi, utrolig gode guider og bading i Laguna Grande. Det var helt fantastisk, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg vil tilbake til jungelparadiset.

Skolen arrangerer også aktiviteter på kvelden etter undervisning, foreksempel fotball, guidet tur rundt i Quito, matlaging, cocktailparty og så videre. Det er også mulig å gå på salsaklasse 2 ganger i uken.

Jeg har 4 timer undervisning med egen lærer. Jeg lærer masse hver dag og undervisningen er tilpasset meg og mitt tempo. Vi snakker masse spansk og jeg forstår mer og mer for hver dag som går.

Dagene her er ikke ferie i det hele tatt. Jobb fra 0800 til 1200, skole fra 1300 til 1700, deretter lekser og være med venner. Jeg har ikke tid til å savne de hjemme, men dagene er veldig slitsomme og krevende men samtidig kjempegøy og minner for livet. Jeg anbefaler virkelig frivillig arbeid i Ecuador og spanskundervisning! Det er utrolig gøy, lærerikt og spennende. Angrer ikke et sekund på at jeg har dratt og gleder meg til hver eneste dag her 🙂
Stine, 12. juli 2013