Jentehjem i Sør-Afrika

På St. Georges jentehjem i Cape Town kan du være med å inspirere unge jenter, hjelpe til med lekser og motiverende lek. Jobb frivillig med unge jenter for å bidra til en trygg og stabil oppvekst.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo på hostell i Cape Town

St. Georges Home huser opp til 40 jenter og formålet er å gi et trygt hjem for jentene. Prosjektet tar hånd om deres emosjonelle, åndelige, fysiske, sosiale og pedagogiske behov. Som frivillig kan du spille en viktig mentorrolle til disse unge jentene og bistå med morsomme aktiviteter og utflukter, hjelpe med lekser, lese, spille, hjelpe med måltidsforberedelse og mye mer.

Frivillig arbeid i Sør-Afrika - jentehjemVed å gi spesialisert omsorg, utdanning og undervisning i livsferdigheter i et trygt miljø, bidrar omsorgspersoner og frivillige til å styrke jentenes ferdigheter og kunnskaper for å bli trygge individer.

Jentene er fullt integrert i lokalsamfunnet. De går på skoler i de omkringliggende områdene, og er aktivt involvert i fritidsaktiviteter. Et av hjemmets hovedfokus er å re-integrere barna med sine familier så snart som mulig.

For å bli med dette prosjektet må du være fylt 18 år eller eldre. Personlige egenskaper som engasjement, fleksibilitet og evne til å bruke ditt initiativ vil være avgjørende. Mange av jentene har opplevd alvorlige vanskeligheter og skuffelser i løpet av livet, så er det viktig at du er i stand til å sette et godt eksempel gjennom din oppførsel til enhver tid. Arbeidet kan være utfordrende, og du vil høre historier som kan gjøre dype inntrykk.

Gjennom oppholdet blir du oppfordret til å fortelle jentene din historie og la dem vite hva du gjorde på skolen, hvor du har reist, hvor du vanligvis jobber, hva dine interesser er, og hva du fortsatt ønsker å utrette. Som en positiv rollemodell, vil din historie oppmuntre disse jentene til å jobbe hardt for å forbedre sine liv og inspirere dem til å se utover de uheldige omstendighetene rundt deres barndom.

For å sikre effektiv kommunikasjon mellom alle gruppemedlemmene, er en god forståelse av det engelske språket også nødvendig.

Prosjektet passer for deg som

  • er over 18 år
  • er ansvarsfull og moden
  • ønsker å jobbe med ungdom og motivering
  • er flink til å ta initiativ

Frivillige kan jobbe på jentehjemmet fra 4 til 12 uker.

En vanlig dag på jentehjemmetFrivillig arbeid i Sør-Afrika - jentehjem

Du reiser fra Ashanti Lodge med Uber til prosjektet. Vanligvis kan du forvente å være opptatt fra ca 13:00 til 17:00 fra mandag til fredag. Det kan være muligheter for å hjelpe til med arrangementer og aktiviteter i helger også, og du vil være i stand til å snakke med koordinator for endringer i tidsplanen.

Formiddagene vil normalt begynne med å hjelpe til å forberede mat og snacks på kjøkkenet. Når jentene kommer hjem fra skolen, vil du være i stand til å hjelpe dem med lekser, lesing og morsomme aktiviteter. Vær forberedt på å ta med egne ideer, og kanskje utforske områder som Pinterest på forhånd for litt ekstra hjelp. Hvis du ønsker litt inspirasjon, har vi forberedt massevis av ideer for deg på vår Pinterest side for morsomme pedagogiske aktiviteter for barn. Vær kreativ og la fantasien gå vill!

Mer informasjon om prosjektet i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.