Spanskstudier og reiser i Guatemala

Spanskstudier og reiser i Guatemala

Hvis du ønsker å benytte sommerferien til å lære spansk og bli kjent med latin-amerikansk kultur er dette programmet for deg. Her vil du blant annet få en innføring i spansk, lære å danse salsa og bli kjent med den fargerike mayakulturen, vakre innsjøer og rykende vulkaner.

I løpet av to uker vil du få en innføring i spansk språk og bli godt kjent med Guatemalas fargerike kultur og spennende natur. Du vil bo, studere og reise sammen med andre deltagere. Inkludert i programmet er 36 timers innføringskurs i spansk (i gruppe på maks 4 studenter), en helgetur og en rekke kulturelle arrangementer og turer til lokale severdigheter. Deltagere bor to og to sammen hos lokale vertsfamilier i Antigua. Vertsfamiliene vil lage frokost, lunsj og middag til dere, dette er inkludert i programprisen.

Frivillig arbeid - Guatemala - forestillingOppstartsdato sommer 2018

 

Kontakt programrådgiver for mer informasjon om oppstartdatoer og priser for 2018.

 

For de som ønsker er det mulig å bygge ut programmet med mer spanskstudier eller frivillig arbeid.

Dagsoversikt for programmet


Dag 1 – Ankomst

Du flyr inn til Guatemala City og blir hentet på flyplassen og kjørt til Antigua. Her vil du bli tatt med og presentert for vertsfamilien du skal bo hos under oppholdet.

Gruppereise til GuatemalaDag 2 – byomvisning i Antigua

Dagen er satt av til å bli bedre kjent med vakre Antigua, som er på UNESCOs verdensarvliste. Det er ca. 35 000 innbyggere i Antigua, og atmosfæren er vennlig og internasjonal småby. Her vil du møte en kombinasjon av nytt og gammelt, gatene er belagt med brostein og mange av husene er fra kolonitiden, samtidig som du finner mange internett cafèer og gode internasjonale restauranter. I Antiguas gater vil du treffe både mayaindianere og internasjonale studenter. Antigua ligger omkranset av vulkaner og vakre naturområder som du kan utforske på turer med spanskskolen og på fritiden.

På kvelden vil dere ha felles middag velkomstmiddag på spanskskolen og bli kjent med hverandre.

Guatemala spanskskolenDag 3 – 6 – spanskstudier og kulturelle aktiviteter

Disse dagene vil dere spise frokost, lunsj og middag hos vertsfamiliene. Etter frokost har dere 4 timers spanskundervisning, før det er på tide med lunsj og siesta. På ettermiddagene vil dere dra på ulike turer og kulturelle aktiviteter, slik som gåtur til utsiktspunkt, besøk på kultursenter for Mayaindianere, shoppingturer og annet.

Dag 7 – innsjøen Atitlan

I helgen vil dere bruke tiden til å reise og oppleve mer av Guatemala. Denne dagen vil dere besøke Panajachel, for å ta en båttur på den vakre innsjøen Atitlan, som ligger omkranset av vulkaner. Her vil dere bo på hotell.

Guatemala frivillig arbeidDag 8 – fargerike Chichicastenango

Neste morgen vil dere reise til Chichicastenango, en by med over 95 % urbefolkning. Her vil dere bli bedre kjent med Guatemalas fargerike kulturarv og indianernes historie. Byen er kjent for sitt store marked hvor du kan kjøpe ulike tradisjonelle håndverksvarer.

Dag 9 – 13 spanskstudier, salsa og matlagning

Etter frokost med vertsfamilien vil dere ha fire timers spanskundervisning. På ettermiddagene vil dere ta salsatimer, lære dere å lage guatemalsk mat og ta en vulkantur. Den siste dagen vil dere ha en felles avskjedsmiddag og fiesta på spanskskolen hvor dere får utdelt kursbevis.

Guatemala frivillig arbeidDag 14 – Avreise

Etter frokost med vertsfamilien vil dere bli kjørt til flyplassen i Guatemala City og reise hjem.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Guatemala?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.