SOS-barnebyer i Quito

Ved El Tejar i Quito kan du jobbe i en barnehage drevet av SOS-barnebyer. I Quito har SOS-barnebyer 7 ulike barnehager. Barna som går her har foreldre som jobber, og stedet bidrar til at barna ikke blir forlatt alene hjemme på dagtid. Sentrene retter oppmerksomhet og fokus mot barnet, familien og kvinnene.

SOS-barnebyer har siden 1949 hjulpet foreldreløse og forlatte barn, samt familier som ikke er i stand til å ta vare på sine egne barn. SOS-barnebyer er basert på fire prinsipper: Hvert barn skal ha en mor, og de skal vokse opp på en mest mulig «naturlig måte», sammen med blant annetbrødre og søstre. De skal bo i hus som er plassert i et trygt samfunn.

SOS-barnebyer gir barna muligheten til å leve i sin egen kultur. De får også være aktive medlemmer av sitt eget samfunn. Organisasjonen hjelper barna med å utvikle og uttrykke sine individuelle evner, interesser og talenter. De sikrer dessuten at barna får den utdanningen og kompetansen de trenger for å lykkes som medlemmer av samfunnet. SOS har ogsåprogrammer som preventivt tar sikte på å styrke familier.

Arbeidsoppgaver

SOS-barnebyer i Quito har behov for hjelp innenfor følgende områder:

– Pedagogikk
– Sosialt arbeid
– Psykologi
– Medisin
– Førskole / barnehage lærer
– Samfunnsarbeid

Du vil kunne jobbe med barn som raskt etablerer sterke bånd til deg som frivillig, derfor er det viktig at du også setter grenser for deg selv og forklarer hvilken rolle du har på prosjektet. Det er svært viktig at du viser respekt og tillit – både overfor barna og de ansatte. Du vil på arbeidsplassen oppleve mye latter og glede.

Ved ankomst vil du få et introduksjonsmøte der du får all den informasjonen du trenger. Du vil også få oppfølging underveis. Lunsj er inkludert. Når du har fullørt ditt opphold som frivillig vil du få en attest / diplom.

Det kreves at du jobber minimum 1 måned på prosjektet. Noen ganger kan du bli forespurt om å jobbe på lørdager dersom det er spesielle aktiviteter. Du vil få mulighet til å forme din egen arbeidsplan og tidsskjema.

Camilla fra Hammerfest forteller fra sitt opphold ved El Tejar:

Når jeg var ferdig med prosjektet på San Roque, arbeidet jeg en måned på El Tejar. El Tejar er også en barnehage, for barn av foreldre i en veldig vansklig økonomisk situasjon. Begge jobbene i Quito ga meg virkelig et nytt perspektiv på ting. Bare det å se at det betydde så mye for de at du bare var der, var virkelig veldig givende.

Les hele hennes reisebrev her!