Skolen Bendición de Dios

Jobb som lærerassistent, engelsklærer og leksehjelp. Her tilbys lokalsamfunnets fattige barn både undervisning og mat.

På grunn av fattigdom har få familier råd til å sende barna sine på skole, og mange må i stedet jobbe. Dette prosjektet i Sacatepéquez utenfor Antigua ble startet opp for å bryte denne negative trenden, og i stedet tilbyr sentert undervisning for barna og støtte til deres familier.

Senteret har 4 hovedmål: Undervisning, mat og hygiene, medisinsk hjelp –  i tillegg til at de gir støtte til foreldrene.

Prosjektet ble startet av en mann ved navn Julio Cesar. Han startet opp uten noen som helst form for økonomisk støtte. Nå mottar prosjektet støtte fra private organisasjoner, og får dessuten hjelp fra frivillige. Senteret har kapasitet til å ta i mot omtrent 120 barn.

Skolen har også en barnehage som du kan jobbe i.

Arbeidsoppgaver

Om morgenen kan du hjelpe til som lærerassistent. Du vil kunne jobbe alene eller sammen med andre frivillige i klasserommet – men det er alltid en lærer til stedet sammen med deg. Om ettermiddagen kan du blant annet hjelpe elevene med leksearbeid og lære bort engelsk

Du må jobbe minimum 4 uker på dette prosjektet. Du står noe fritt til å velge arbeidstider, enten fra 09.00 – 12.00 eller fra 12.00 – 17.00. Som regel jobber det 5 frivillige på prosjektet om morgenen, og 5 frivillige på ettermiddagen. Prosjektet er lokalisert i Alotenango, Sacatepéquez, ca. 14 km unna Antigua.