Havskilpaddeprosjekt i Malaysia

Visste du at skilpadders mønstre er like unike som menneskers fingeravtrykk? På dette prosjektet vil du ta del i myndighetenes forsknings- og konserveringsprosjekt mens du bor på de nydelige Perhentian-øyene, som er kjent for sitt krystallklare vann og rike marine liv.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivillighus

Som frivillig på dette prosjektet vil du hjelpe lokale myndigheter med skilpaddeforskning og naturbevaring på øyene. Frivillige identifiserer og kartlegger skilpadder både på strendene og i vannet. Det er svært viktig å innhente informasjon om antallet skilpadder og fordelingen mellom hann- og hunnskilpadder, da denne informasjonen er helt avgjørende for hvilke tiltak myndighetene skal iverksette i området. Dersom du skulle oppdage en ny skilpadde kan du selv få muligheten til å gi den navn!

Skilpaddeegg er svært ettertraktet, og mange ser på det som en delikatesse og afrodisiakium, noe som truer skilpaddebestandene. Alle skilpadder, også havskilpadder, legger egg på land og graver dem ned.  Frivillige vil sammen med lokalt ansatte patruljere strendene, samle inn skilpaddeeggene og grave dem ned i tilpassede «rugehus» som blir overvåket. Her kan eggene klekkes trygt. Etter hvert som klekketiden starter bistår de frivillige med å frigjøre eggene og skilpaddene, og tar dem med tilbake til stranden. Skilpaddebabyene må slippes ut over høyvannslinjen, der en skilpadde ville hekke, og selv finne veien ned til vannet, slik at de vil huske akkurat denne stranden når det er deres tur til å legge egg.  Dette er viktig for at skilpaddene skal huske stranden og være istand til å finne tilbake akkurat hit når det om mange år er deres tid til å hekke.

Slik kan en typisk uke på prosjektet se ut

Mandag: Frivillige ankommer med båt på formiddagen. På ettermiddag blir det informasjon og orientering for alle nye frivillige slik at de blir kjent med prosjektet. Det vil også bli et lite «snorkelkurs.»

Tirsdag: På morgenen er det opplæring om marint liv og skilpadder. På ettermiddagen vil dere lære mer om identifiseringsprosjektet, og reise ut på deres første snorkeltur for å identifisere skilpadder. På kvelden vil dere deles opp i ulike grupper som alle vil gå skilpaddevakt i en turnusordning.

Onsdag: Morgenen er fri. På ettermiddagen er det snorkeltur for å identifisere av skilpadder, og på kvelden er der skilpaddevakt i turnus.

Torsdag: På morgenen er det snorkeltur for å identifisere skilpadder. Ettermiddagen er fri, og på kvelden er der skilpaddevakt i turnus.

Fredag: Gi opplæring i natur- og miljøbevaring på lokal skole på formiddagen, arbeide med strandopprydning på ettermiddagen. Skilpaddevakt i turnus.

Lørdag: Fri på morgenen. Bidra på lokale prosjekt etter behov og skilpaddevakt i turnus.

Søndag er avreisedag.

Obs! Arbeidsoppgaver vil variere til enhver tid lokale behovet og sesongen. Eggleggingssesongen er fra mars til september og klekkesesongen er fra mai til november.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

I tillegg til å bidra med identifisering og vakthold, hjelper også frivillige til på de korttidsprosjekter som til enhver tid vil være aktuelle. Dette kan for eksempel dreie seg om strandrydding, opplæring av lokale fiskere og båtførere, arrangere aktiviteter for besøkende barn og lignende. Det er ingen helsekrav for å delta på prosjektet, men du må kunne svømme og være glad i å oppholde deg i vann og på stranda.

Du kan arbeide fra 2 uker og oppover på dette prosjektet. Se oppdaterte oppstartsdatoer her. Prosjektet er åpent for frivillige fra 18 år og oppover. Frivillige på prosjektet vil selv reise til/fra Kuala Besut, og ta hurtigbåt over til øyene. Frivillige bor i frivillighus på prosjektet, og deler soverom og fellesarealer med andre frivillige under oppholdet.

Regnsesongen er fra sent oktober til februar. Det er greit å være klar over at det kan være endringer i den vanlige timeplan i de siste ukene i oktober på grunn av været, og fordi noe tid vil brukes til å forberede stenging.

Mer informasjon om prosjektet i Malaysia

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.