Senter for mennesker med nedsatte funksjonsevner i Guatemala

I boligen Virgen del Socorro kan du jobbe frivillig med mennesker med nedsatte funksjonsevner. Her trenger du ikke helsefaglig bakgrunn, men dersom du er under utdanning (eller er ferdig utdannet) sykepleier, ernæringsfysiolog, eller lege er kompetansen din verdifull på dette prosjektet, og du kan ta praksis her.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie eller i frivillighus
  • Grunnleggende spanskkunnskaper (A1)

Senteret Virgen del Soccoro var tidligere en del av sykehuset Obras Sociales, hvor Atlantis har sendt frivillige til i en årrekke. Grunnet plassmangel og en donasjon fikk de muligheten til å bygge opp et nytt flott senter utenfor Antigua. Selv om senteret ser nytt ut har de fremdeles veldig mange utfordringer, og det er spesielt mangelen på ansatte som gjør hverdagene vanskelige.

«Dagen startet kl 8 med å hjelpe sykepleierne med å gi alle barna mat. Da det kun var et av barna på avdelingen som klarte å spise selv, var dette oppgaven som ofte tok lengst tid. Man la godt merke til at sykepleierne hadde mange oppgaver og prøvde å komme seg gjennom frokosten fortest mulig, Da pleide jeg ofte å snakke med dem å si at jeg hadde masse tid og at de bare kunne la meg ta over hvis de skulle videre til andre arbeidsoppgaver.  Etter frokosten var det litt leketid, og deretter tid for en liten snack – som ofte bare var en flaske med et eller annet varmt å drikke, hvor igjen alle barna trengte individuell hjelp. Så var det litt fritid igjen, hvor hvis det var fint vær pleide jeg å høre med sykepleierne om det var greit at jeg tok med meg et av barna ut på en liten tur utenfor for å få litt frisk luft«. Sarah- frivillig på Virgen del Soccoro.

NB: Det er ikke lov til å ta bilder av barn/voksne som bor på prosjektet. Derfor har vi kun bilder av selve senteret på våre nettsider. Forsidebildet er et illustrasjonsbilde.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Det er mulig å arbeide med ulike pasientgrupper ved senteret, og hva slags arbeidsoppgaver du får er relatert til hvilken pasientgruppe du er tilknyttet, i tillegg til din faglige bakgrunn. Før du starter på det frivillige arbeidet vil du få en omvisning på senteret ulike avdelinger, og du kan deretter komme med ønske om hvilken avdeling du vil arbeide ved.

Når du arbeider med funksjonshemmede barn kan du gi dem fysioterapi og taleterapi, stimulere dem ved å synge til dem, snakke med dem og generelt gi dem oppmerksomhet, omsorg og kjærlighet. De eldre trenger mest personlig omsorg og oppmerksomhet, et aktivitetstilbud og lignende.

Du kan arbeide ved dette prosjektet fra 4 uker og oppover, og det er nødvendig med middels gode spanskkunnskaper. Arbeidstiden vil variere ut fra hvilken avdeling du arbeider på, men det vil som regel være snakk om formiddags- eller ettermiddagsskift fra mandag til fredag. Sykehuset har mange pasienter og stort behov for ekstra hjelp, så her er det mulig å være mange frivillige av gangen.  Virgen del Socorro  ligger 20 minutter fra sentrum av byen Antigua Guatemala med buss, i landsbyen San Juan del Obispo,  og vår partner i Guatemala reiser ut hit sammen med deg på første prosjektdag slik at du skal bli trygg på veien og hilse på de som jobber der.

Mer informasjon om prosjektet i Guatemala

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.