Seilas mot marin forsøpling

Bli med ​​på et fantastisk eventyr når vi seiler langs den sørafrikanske kystlinjen for å øke bevisstheten om plastforurensning i verdenshavene. Dette prosjektet gir en unik opplevelse med kulturutveksling og muligheter for aktiviteter som snorkling, dykking, fridykking, kajakkpadling og fotturer underveis.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 3 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo på hostell

I dag bruker vi mennesker over 300 millioner tonn ny plast hvert år, hvorav halvparten bruker vi bare en gang. Åtte millioner tonn av dette plastavfallet havner i havet. Estimater viser at vi vil bruke 5 billioner plastposer over hele verden innen utgangen av året – det er svimlende 160 000 hvert sekund. Mindre enn 1% av disse posene er resirkulert – 1 tonn resirkulerte plastposer sparer energiekvivalent med 11 fat olje. Når du legger til statistikken for plaststrå, kopper, vannflasker, emballasje og annen engangsplast, blir det tydelig at vi har et presserende problem å ta tak i. Over 700 arter i havet er kjent for å lide direkte av de ødeleggende effektene av plastforurensning. Havfugler og pattedyr bruker plast, og stadig flere sulter når magen er full av plastavfall. Studier viser at en alarmerende 52% av havskilpadder over hele verden har svelget plastavfall. Avgjørelsene vi tar på land om plastbruk påvirker til slutt helsen og bærekraften til våre hav og marine økosystemer.

Gjennom seilasene fra Cape Town til Gansbaai jobber prosjektet med å hindre at plast kommer ut i havet, før det er for sent. Prosjektet jobber med å utdanne skoleelever og forbrukere til å bli ansvarlige brukere av plast På den måten kan de ta informerte beslutninger om hvordan og når de bruker plast, og bli mer bevisste på hvilken innvirkning valgene deres har på våre hav.

Som frivillig vil du bli med ​​på en to ukers reise fra Cape Town når vi drar langs kysten til Gansbaai. Underveis ankrer seilbåten i Clifton Beach, navigere rundt Cape of the Good Hope og besøke vakre kystbyer som Hout Bay, Simons Town, Gordons Bay og verdens hvalsafari hovedstad, Hermanus. Hver seilas er forskjellig, og kan omfatte endringer på kort varsel. For eksempel kan deltakelse i marine festivaler, båtshow, arbeid med filmbesetninger og andre aktiviteter relatert til bevisstgjøring om plastforurensning gjøre at planene endrer seg. Under reisen vil du lære grunnleggende sjømannskompetanse, samle forskningsdata, jobbe med havforskere, hjelpe oss med samtaler med skolegrupper og samfunnsgrupper, besøke pingvinkoloni, hai og hvalsafari økoturer og marin forskning.

På fritiden er det mange ekstra aktiviteter som kan organiseres også. Under seilaset, vil vi være på utkikk etter hvaler, delfiner, seler, pingviner, solfisk, albatross, havskua, kjerner og mange andre marine arter. Din programavgift vil også hjelpe med å sponsere unge menn og kvinner fra vanskeligstilte lokalsamfunn, slik at de også kan bli med på våre reiser, få nyttige ferdigheter, lære om havene utenfor døren og bli involvert i å bevisstgjøre om ansvarlig plastbruk. Dette er en fantastisk mulighet for deg å samhandle med noen fra en annen kultur, lære av deres erfaringer som vokser opp i Sør-Afrika, og å danne livslange vennskap.

Håpet er at gjennom din tid på prosjektet får du erfaringer og kunnskap som gjør deg motivert til å bli en ambassadør for denne svært viktige saken når du kommer hjem. En ting er helt sikkert, du vil aldri glemme et seilas med mannskapet ombord på Yacht Boaz.

For å delta på dette prosjektet, må du være i god fysisk tilstand og være 18 år eller eldre når du ankommer. Gode ​​sosiale ferdigheter er en fordel og vilje til å hjelpe der det er nødvendig er viktig. Personlige egenskaper som engasjement, fleksibilitet og muligheten til å ta initiativet vil også være sentrale. For å sikre effektiv kommunikasjon mellom alle besetningsmedlemmer, er det også nødvendig med en god forståelse av det engelske språket. Tidligere seilerfaring er ikke nødvendig, men hvis du har noen, gi oss beskjed.

Mer informasjon om prosjektet i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.