Reisebrev fra Stine på Noahs ark

Det å jobbe frivillig i Afrika er det beste valget jeg har gjort. I motsetning fra for eksempel safari hvor man kun får se på dyra, kanskje ta på enkelte av dem hvis man er heldig, og høre en guide fortelle de samme ordene han har fortalt hundrevis av ganger tidligere, får man som frivillig tilbringe timevis sammen med de ulike dyrene, lære hva de spiser, samt tilberede maten deres, og gjøre rent innhegningene deres.

For et par dager siden kom jeg hjem fra den mest utrolige reisen i hele mitt liv. Ikke bare har jeg tilbrakt en måned i et land og verdensdel jeg aldri før har vært i, men jeg har også jobbet med ulike dyr, både tamme og ville. Dyreslagene jeg har jobbet med har vært alt fra geparder, leoparder, løver, bavianer, villhunder, marekatter, krokodiller, og sebraer, til okser, papegøyer, esler, hester, hunder, og katter.

Det å jobbe frivillig i Afrika er det beste valget jeg har gjort. I motsetning fra for eksempel safari hvor man kun får se på dyra, kanskje ta på enkelte av dem hvis man er heldig, og høre en guide fortelle de samme ordene han har fortalt hundrevis av ganger tidligere, får man som frivillig tilbringe timevis sammen med de ulike dyrene, lære hva de spiser, samt tilberede maten deres, og gjøre rent innhegningene deres.

På Noah’s Ark er hver dag forskjellig og lærerik. Vi står opp tidlig og legger oss tidlig, men det faller seg inn naturlig etter kort tid. Den første uka er det utrolig mye informasjon å ta til seg, men det er alltid noen å spørre, fordi alle er veldig hyggelige og villige til å lære bort. Det er enkelt å merke at de som jobber der fast virkelig brenner for det de jobber med, og det er en god følelse.

Da jeg reiste til Namibia var jeg redd for at det kom til å være mange dødtimer – timer der jeg kom til å kjede meg og ikke ha noe å finne på. Dette skjer ikke. Hver dag er innholdsrik og lederne er flinke til å finne på ulike aktiviteter dersom det er tid til overs.

Dagen etter man ankommer Noah’s Ark, blir man delt inn i grupper. Det er totalt fire grupper, hvor hver gruppe har ansvar for hver sine dyr. Dette betyr ikke at det kun er disse dyrene du får lov til å tilbringe tiden din med, men at det er disse dyrene du skal se til at har det bra, samt tilberede maten til og gjøre rent innhegningene til. Dette går på rotasjon, og de som ikke driver med dette, har andre oppgaver som også både er morsomme og lærerike.

Når det er sommer i Norge, er det vinter i Namibia, og omvendt. Personlig var jeg usikker på om jeg ville reiser i juli/august fordi det var vinter der, men mens jeg var der og nå i etterkant er jeg utrolig glad for at jeg gjorde det valget. Selv om det kan bli minusgrader om natta, er det nemlig 25-30 grader om dagen, ingen regndager, få insekter, og stort sett skyfri himmel. Jeg kan ikke tenke meg hvordan det er å arbeide når det er sommer der, fordi det var varmt nok om vinteren etter min smak. Men dette er selvfølgelig etter smak og behag, og jeg er sikker på at det er flott om sommeren også.

Det er så mye mer jeg kunne fortalt, men det beste er at dere skaper deres egen opplevelse rundt dette oppholdet. Jeg hadde i alle fall en helt fantastisk tur, og ønsker å reise ned dit igjen!