Praksis i utlandet

Skal du gjennom en praksisperiode i forbindelse med studier, eller ønsker du å praktisere ditt fagfelt i utlandet? Ved å ta praksis i utlandet får du relevant og internasjonal arbeidserfaring, samtidig som du gjør en innsats for noen som trenger det. Vi kan arrangere praksis innen en rekke fagfelt i utlandet.

Hva er praksis i utlandet?

En praksisplassering i utlandet vil heve din fagkompetanse og gi internasjonal erfaring som setter en ekstra spiss på din CV. Å praktisere ditt fagfelt i utlandet vil gi deg viktig innsikt i hvordan ditt fag praktiseres i andre land, verdifull erfaring og en mulighet til å bidra med viktig kompetanse på prosjekter som har behov. Atlantis bistår med å finne relevante lokale prosjekter og institusjoner som er villige, og har kapasitet, til å ta imot praksisstudenter. Gjennom våre lokale partnerorganisasjoner har vi langvarig samarbeid med svært mange lokale institusjoner, organisasjoner og prosjekter i flere land, og blant disse velger vi ut aktuelle praksisplasseringer for interesserte studenter.

Som praktikant vil du/dere bli innplassert på et samarbeidsprosjekt ut fra faglige bakgrunn, og vil der arbeide med faglig relevante arbeidsoppgaver på prosjektet sammen med, og under veiledning av, lokalt ansatte. Du vil få en veileder på prosjektet, og du vil også ha tilgang på engelsktalende koordinator som er tilgjengelig for råd og veiledning om lokale forhold og kulturell praksis.

Les mer om hvordan du kan ta praksis i utlandet her

Hvor kan jeg reise på praksis?

Vi kan arrangere praksisplasser ved blant annet sykehus, klinikker, skoler, barnehager, rehabiliteringssenter, krisesenter og omsorgsenter. Praksisplassene finnes i Guatemala, Filippinene, Ghana, Eswatini, Tanzania og Sør-Afrika.

Her kan du se en oversikt over de praksisplasser vi kan tilby. 

Støtte fra Lånekassen

Lånekassen gir reisestøtte til godkjent praksis på minimum 4 uker i utlandet når praksisoppholdet inngår i utdanningen din her i Norge og er godkjent av ditt studiested. Dette betyr at du har mulighet til å få stipend (70 %) og lån (30 %) til å dekke reiseutgifter i forbindelse med praksisoppholdet. Støtten gies etter faste satser som for undervisningsåret 2019/2020 er satt til 8 381 kroner for Latin-Amerika,  7 211 kroner for Afrika og 6 024 kroner for Asia.

Les mer om Lånekassens betingelser her

Priser

Priser på de forskjellige praksisprogrammene finner du under hvert programland. Noen praksisprogrammer har ekstra kostnader knyttet til veiledning. Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående pris.

Kontakt oss

frivillig@atlantis.no (Latin-Amerika)
frivillig2@atlantis.no (Afrika og Asia)