Pingvinprosjekt i Sør-Afrika

Jobb frivillig med pingviner i Cape Town's flotte omgivelser, og bidra på et prosjekt som er ledende i arbeidet av rehabilitering av sjøfugler. Prosjektet arbeider med fugler som har vært utsatt for oljesøl, er syke eller skadet.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 6 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivillighus

Frivillig arbeid i Sør-Afrika - pingvinprosjektSANCCOB (Southern African Foundation for Conservation of Coastal Birds) ligger i Table View, en av Cape Towns store forsteder. Senteret ligger på bredden av en innsjø med flott utsikt over Table Mountain. Innsjøen er hjemstedet for et stort utvalg av fuglearter, inkludert pelikaner, skarver og en koloni av rosa flamingoer. Som frivillig på SANCCOB vil du være medlem av et team som er et av verdens ledende rehabiliteringssentre for sjøfugler. SANCCOB har behandlet over 95 000 oljetilsølte, syke, skadede og forlatte pingviner, og andre truede havfugler siden etableringen i 1968. Uavhengig forskning bekrefter at den villafrikanske pingvinbestanden er 19% høyere som et direkte resultat av SANCCOBs innsats.

Oppgaver på prosjektet

På prosjektet vil du få opplæring og veiledning om hvordan du skal utføre de forskjellige oppgavene. Du vil lære om de ulike aspektene ved sjøfuglens bevaring, og kan forvente å være aktivt involvert i å fange, holde og mate afrikanske pingviner og en rekke andre sjøfugler. Afrikanske pingviner har mye karakter og kan til tider være vanskelig å håndtere. Du vil bruke beskyttelsesutstyr fra SANCCOB,  som gjør at du kan håndtere alle fuglene trygt, samt at du vil få nøye opplæring av de ansatte. Du vil også bli involvert i andre oppgaver i senteret, blant annet å forberede fisk, opprettholde renslighet og hygienestandarder i bassengene og burene, og andre vedlikeholdsoppgaver.

Opplæring

Frivillig arbeid i Sør-Afrika - pingvinprosjektDet er ofte hektisk på prosjektet og det er viktig at fuglene blir behandlet med en gang de kommer til senteret. Derfor kan det variere hvor lang opplæringstiden vil være for de frivillige. Læringskurven din den første uken er bratt, slik at du blir vant til oppgavene. Forvent ikke å håndtere fugler på den første dagen, men bruk opplæringstiden din godt for å kunne bli komfortabel med de ulike situasjonen.

En av de mest givende øyeblikkene de frivillige er med på er å se fuglene de har pleiet bli sluppet ut i det fri igjen. I løpet av din tid med SANCCOB, vil du få muligheten til å bli med i en eller flere pingvinutslippelser, enten fra en båt utenfor Cape Town-kysten, eller fra en av de lokale strendene.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.