Petter jobbet frivillig på barnehjem og skole i India

Petter jobbet frivillig på barnehjem og skole i India

"Jeg anbefaler alle å reise til India. Et fantastisk land med et folk fylt av kjærlighet".

Lena og Petter startet oppholdet i India med en 10 dagers tur i Kerala. Deretter jobbet de på ulike prosjekter i Goa.

Etter noen late dager i Karela, tok vi toget tilbake til Goa hvor vi endelig kunne begynne på prosjektene. Vi begynte sakte rolig, først hadde vi en «velkommen til campen» uke med alle de andre nye i campen. I løpet av uken gjorde vi alt fra å teste indiske antrekk, danse Bollywood Dance, til Hindi språkkurs. Vi fikk alle en gjennomgang av hvilke prosjekter det var mulige å jobbe på. Vi hadde et prosjekt på morgene fra 08:30 -12:00, og et kveldsprosjekt fra 14-16:30. Det er ikke mange timene man jobber, men man føler at man utgjør en vesentlig forskjell når man faktisk er der.

Norge, en stat i Europa eller Sør-Amerika?
Jeg valgte å jobbe på en Special Need school. På denne skolen gikk det over 200 elever, hvor alle hadde forskjellige psykiske og/eller fysiske utfordringer. I min klasse var det 26 elever, og en lærer. Noen kunne «basic english» men de fleste i klassen kunne ikke snakke så mye engelsk, selv om mesteparten av studiene var lagt opp på engelsk. Studentene synes det var utrolig stas og ha en europeer i klassen selv om de var i krangel om Norge var en stat i Europa eller Sør-Amerika.

Studentene i klassen min jobbet med ulike oppgaver. Det var mye praktiske oppgaver, som for eksempel å lage en papirpose som de solgte til butikker for 10 rupees (1 krone). Andre fikk ADL-oppgaver som for eksempel: barbering, stryking av skjorter eller neglklipping. Jeg fikk en spesial oppgave da jeg ankom klassen, og det var å lære en av elevene klokken. Etter hardt arbeid og mange morsomheter endte det opp med at han kunne klokken, og jeg ble møtt av moren hans på min siste dag som frivillig arbeider.

Sterke og rørende opplevelser
På ettermiddagene jobbet jeg på et barnehjem, hvor det var forlatte barn fra 1-16 år. Her var det veldig sterke scener. Det var umulig å ikke bli rørt av hvordan barna tok vare på hverandre. Hovedoppgaven vår som frivillig arbeider på denne arbeidsplassen var å gjøre leksene sammen med barna, men vel så mye å sosialisere med de og sørge for at de har det bra. Det ble også en del lek og moro.

Jeg anbefaler alle å reise til India. Et fantastisk land med et folk fylt av kjærlighet. Hvis du skal jobbe på campen, slik som jeg gjorde, anbefaler jeg og reise i helgene, samt sette av noen uker før/etter (jeg gjorde begge deler) kun for å reise. Fantastisk mye å oppleve, og utrolige kontraster i hver eneste delstat.

Hilsen Petter!