På sporet av rovdyr på Dyregod

Etter 4 uker på Dyregod sitter jeg igjen med utrolige minner jeg aldri kommer til å glemme!

I starten var det kanskje litt vanskelig å komme inn i rutinene, ettersom det er en utrolig stor gård med ca. 80 frivillige. Men allerede etter noen dager gled vi rett inn i miljøet. Jeg reiste sammen med min venninne Sofie, men man kan uten problemer reise alene! På gården fikk vi mange venner fra hele verden, noe som gjorde det svært vanskelig å forlate stedet.

Hver dag startet tidlig om morgenen, hvor vi spiste felles frokost før vi ble tildelt ulike arbeidsoppgaver. Som frivillig ble vi delt inn i mindre grupper, som hver dag rullerte på ulike aktiviteter. Dagene varierte veldig, både i lengde og innhold. Noen dager hadde vi mye fritid, andre dager nesten ingenting. Aktivitetene kunne for eksempel være foodprep, carnivore feeding, enclosure-cleaning, baboonwalk, nightwatch, horsebackriding, research og enrichment. Mine favoritter var uten tvil baboonwalk og nightwatch. På baboonwalk gikk vi på tur med de yngre bavianene, som hoppet opp på skuldrene våre, ned i genseren, plukket oss i håret og sovnet på fanget. En natt sov vi også sammen med baby-bavianen Racheltjie, som kom til gården etter å ha mistet moren sin. Nightwatch var også en helt utrolig opplevelse, hvor vi sov ute under åpen stjernehimmel på en liten plattform rett utenfor løveinnhegningen. Å sove ute blant ville dyr, mens man hørte løver brøle (fra andre siden av gjerdet heldigvis) var virkelig helt fantastisk – til tross for at det ble lite søvn! I helgene derimot hadde vi stort sett fri, og kunne slappe av ved bassenget, eller betale litt ekstra for å dra på shopping i hovedstaden Windhoek eller nyte en bedre Lodge-lunch.

Jeg vil absolutt anbefale å dra på et av research-prosjektene, men dette trenger man ikke å bestemme før man er der:) Sofie og jeg dro en uke til Neuras, verdens nest tørreste vingård. Her har man mindre kontakt med dyr, likevel følte jeg at arbeidet vi gjorde her var vel så viktig! Blant annet drev vi mye med sporing av rovdyr, satte opp viltkameraer og matet de 7 gepardene de hadde på området. I tillegg hjalp vi til med korking og merking av vinflasker, og vi dro på dagsturer til sandørkenen Sossusvlei og nasjonalparken Naukluft. Om kveldene danset og sang vi rundt bålet, og hadde det utrolig gøy! Det at vi bare var en liten gruppe på 12 stk (i motsetning til den svære gruppen på gården), gjorde at vi ble en utrolig spleiset gjeng!

Tusen takk for at dere har gjort denne fantastiske reisen mulig for meg!

Med vennlig hilsen Sara Bakken Heiberg

Les her hvis du er interessert i å lære mer om dyregod