Nazareth House i Sør-Afrika

Nazareth House i Cape Town er en av de eldste frivillige organisasjonene i Sør-Afrika, og har siden 1882 sørget for at barn, såvel som eldre, har fått et hjem. Frivillige jobber hovedsaklig med barna på hjemmet, men kan bidra med eldreomsorg om det er ønskelig.

 • Fra 21 år og oppover
 • Minimum 8 uker
 • Oppstart hver uke
 • Bo på hostell i Cape Town

Nazareth House ligger i Gardens-distriktet i Cape Town. Hjemmet er unikt siden det har over 130 års erfaring med både medisinsk og sosial omsorg. Her har de ansatte spesialisert seg på barnehelse, og hjemmet var en av de første frivillige institusjonene som åpnet dørene sine for HIV-positive barn. Ved Nazareth House vil du arbeide med småbarn og fysisk utviklingshemmede i alderen 3-18 år og eldre.

Frivillig arbeid Sør-Afrika - Nazareth HouseHIV/AIDS-pandemien har brakt med seg enorme ødeleggelser i Afrika. Viruset fører ofte til at barn mister foreldrene sine, eller at tilstanden deres svekkes i så stor grad at de ikke er i stand til å ta vare på barna sine. Ved Nazareth House er alle barn velkomne uansett helsesituasjon og alder. Flere omsorgssentere i Sør-Afrika aksepterer ikke barn som har vært mishandlet eller som har HIV/AIDS. Ved Nazareth House, derimot, kan de få mat og oppleve den omsorgen og tryggheten som barn trenger.

Nazareth House i Cape Town tilbyr langvarig omsorg til babyer og barn (0 til 18 år) med alvorlige funksjonshemninger og terminale sykdommer. Noen av disse barna trenger spesialisert palliativ omsorg. Mange av disse barna er blitt forlatt på sykehus av familiene sine, da de ikke takler deres intense medisinske behov. Barna som pleies på hjemmet er de som har svært alvorlige funksjonshemminger som Cerebral Pares, Spinal Bifida, Brutto global utviklingsforsinkelse, Epilepsi og Microcephaly. Disse barna har fått svært dårlige prognoser av legene sine og har begrenset forvented levealder på grunn av alvorlighetsgraden av deres funksjonshemming.

Som frivillig vil du hjelpe et dedikert team av ansatte med å ta vare på noen av de mest sårbare menneskene i Cape Town.

 

Arbeidsrutiner

Ved å jobbe ved Nazareth House tar du del i et meningsfylt prosjekt som sannsynligvis vil forandre både deg og de du jobber sammen med. Når du ankommer Cape Town, vil du bli hentet på flyplassen og tatt med til Ashanti Lodge, hvor du vil bo under hele oppholdet. Ashanti Lodge er et av de fremste hostellene i Cape Town.

Du vil normalt jobbe fem dager i uken. Arbeidsdagen starter vanligvis kl 07.30 når du tar Uber fra Ashanti Lodge. På Nazareth House begynner du normalt kl 08.30 og varer til ca kl 16.00. Det kan bli noe variasjon i arbeidstiden etter hvilke behov hjemmet har, så det er hensiktsmessig at du er fleksibel. Fra morgenen av vil du, sammen med andre frivillige og fastansatte, jobbe med omtrent 25 småbarn i alderen 0-6 år, og om ettermiddagene vil du hjelpe til med stell og aktivitet med fysisk utviklingshemmede jenter i alderen 5-18 år.

Når du har fri, vil du ha mye tid til å lade batteriene, slappe av og utforske Cape Town og området rundt, alene eller sammen med de andre frivillige som kommer fra hele verden.

 

Arbeidsoppgaver:

Frivillig arbeid Sør-Afrika - Nazareth HouseMorgen med småbarn:

 • Hjelpe til med sterilisering av flasker og mating
 • Hjelpe til ved eventuelle sykehusbesøk, utflukter og vasking
 • Lage gode og stimulerende aktiviteter for barna (0-6 år), slik at de utvikler sine motoriske evner

Ettermiddag med fysisk utviklingshemmede jenter:

 • Hjelpe til med mating når jentene kommer hjem fra skolen
 • Organisere gruppeaktiviteter og utflukter for jentene
 • I helger og skoleferier vil det i noen tilfeller være bruk for frivillig hjelp med jentene på morgenene

 

Nazareth House passer for deg som:

 • Har fylt 21 år (dette er et krav)
 • Kan jobbe i minimum 8 uker (dette er et krav)
 • Er omsorgsfull og ønsker å gjøre en innsats for vanskeligstilte barn og eldre
 • Er fleksibel, moden og initiativrik
 • Har gode engelskkunnskaper
 • Har plettfri vandel

Du trenger ikke relevant arbeidserfaring for å delta på dette prosjektet, men vi vektlegger personlig egnethet, og det kan være en fordel om du har erfaring fra å jobbe med barn eller eldre.

Vil du vite mer?

Ta gjerne kontakt med programrådgiver  på tlf.: 94 19 05 34 eller e-post: frivillig2@atlantis.no.