Montessori Skole og barnehjem

Jobb frivillig på Montessori barnehjem og skole på Zanzibar. Montessori er et lite barnehjem som også tilbyr skolegang for barn i nærområdet. Frivillige kan bidra både på skolen og med aktiviteter for de mindre barna.

Montessori skole og barnehjem er en NGO som ble etablert i 2006 og ligger ca 10 km utenfor Stown Town. Institusjonen tar vare på ca 60 barn, og tilbyr barn utdanning fra førskole- til barneskolenivå. Noen av barna drar hjem til sin familie etter skoletid, mens ca 35 barn bor fast på barnehjemmet siden deres foreldre ikke har mulighet til å forsørge for dem. Barna er mellom 0-15 år. Skolen og hjemmet ligger ca 45 minutter unna frivillighuset.

Målet til Montessori organisasjonen er å gi foreldreløsebarn en bedre forutsetning for fremtiden ved å gi dem utdanning og et helse tilbud.

Oppgaver til frivillige:

  • Hjelpe til på skolen og førskolen
  • Lage aktiviteter og lek for barna
  • Hjelpe til med rengjøring og matlaging

Arbeidstiden er vanligvis mellom 08.30 til ca 16. Frivillige jobber minimum 4-5 timer 5 dager i uken. Siden barnehjemmet ligger ca. 45 minutter fra frivillighuset, kan frivillige enten sykle eller ta lokal transport for å komme seg dit.