Min sommer i Ecuador

Camilla ønsket seg en annerledes sommer, og bestemte seg for å reise syv uker til Ecuador for å lære seg spansk. Norsk sommer og Starbucksbesøk ble byttet ut med spanskskole, salsatimer, paragliding og frivillig arbeid.

Etter nok en sommer hvor jeg jobbet hver dag – for så å sløse bort alt på daglig besøk til Starbucks, bFrivillig hos vertsfamilie i ecuadorestemte jeg meg for å bruke alt til å reise til Ecuador for å lære spansk og jobbe som frivillig. Jeg var utrolig nervøs rett før jeg dro fordi jeg egentlig aldri hadde snakket spansk, kun studert det ett år på universitetet, og jeg skulle bo hos en vertsfamilie i syv uker som bare snakket spansk (og litt spanglish). Den familien viste seg å være helt fantastisk, og de behandlet meg som en av familie med en gang. Jeg vil påstå en av de beste måtene å lære spansk på er å bo med en familie! Du har rett og slett ikke noe valg. Jeg gikk først tre uker på spanskskolen Simon Bolivar i Cuenca, og hadde fire timer sammen med en professor hver dag utenom helgene. Skolen tilbød i tillegg salsatimer, mat- og cocktailklasser og spansk karaoke. Jeg benyttet meg av alt! Det var andre studenter der også som jeg kunne dra på helgeturer med for å utforske det vakre landet. I tillegg hang jeg mye med vertsbrødrene mine som tok meg med på paragliding, hesteridning og konserter.

2Da jeg var ferdig med spanskskole så jobbet jeg en måned på barnehjem som var drevet av nonner. Det var jeg også litt nervøs for fordi jeg ikke snakket så veldig mye spansk, men barna var veldig enkle å kommunisere med, så jeg kunne hjelpe dem med lekser og kunstprosjekter, eller bare leke med dem. Det var nesten som å jobbe i barnehage, og barna var helt skjønne!

Til slutt jobbet jeg to uker på dyrereservat i Amazonas. Det var utrolig å plutselig bo midt i jungelen og ha aper som nærmeste naboer! Jeg og de andre frivillige delte oss inn i grupper matet dyrene og vasket burene kl. 8-12 hver dag, hadde pause til kl. 15:30 og jobbet deretter til kl. 17. Da skulle dyrene mates igjen, og det var diverse prosjekter og aktiviteter, f.eks. fisking, fikse broer og bokser, vasking av hytter, etc. Det var mye jobb, men veldig gøy og vi kom alle godt overens! Omtrent ingen av de frivillige snakket spansk, så det var ikke et krav for å jobbe der. Vi fikk én fridag i helgene, og da kunne vi ta dagsturer. Jeg besøkte blant annet en aktiv vulkan og prøvde rafting i Baños. Anbefales!

Som sagt var jeg ganske nervøs før jeg dro – tenk om ingen forstod meg og tenk om jeg ikke fikk noen venner? Jeg lærte og snakket masse spansk, ble kjent med masse folk, og ble tatt imot av en helt fantastisk ecuadoriansk familie og forelsket meg i den ecuadorianske kulturen. Maten, musikken, dansingen, de nære familiebåndene… Alt. Jeg gråt som et barn da jeg dro fra familien i Cuenca, og kan ikke vente til jeg ser dem igjen. Jeg vil anbefale alle å dra ut av komfortsona og dra til et nytt land og bli kjent med en ny kultur – og ikke minst deg selv!

Les mer om dyrereservatet i Amazonas her.