Snorkel- og miljøskole i Malaysia

Bli kjent med og bidra til å bevare den unike kulturen og naturen på de malaysiske øyer. På dette prosjektet blir frivillige godt kjent med lokalbefolkningen på de vakre Perhentian øyene, og lærer barn å sette pris på naturen gjennom snorklingturer og andre morsomme aktiviteter.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 1 uke
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie eller hostell

Frivillige på prosjektet bor på øynene og bidrar på en rekke ulike prosjekter i området. Det viktigste er de tre ukentlige skoleklubbene. Disse er miljøvennlig snorkling, miljø- og naturbevaring og engelskopplæring. Frivillige reiser på ukentlige snorkelturer med barna for å lære dem om det unike marine livet i området og hvordan man best kan ta vare på det. I tillegg arrangerer frivillige ulike kreative prosjekt som forestillinger, utstillinger og gir undervisning og dyr, miljø og bærekraftig utvikling. Frivillige underviser også de lokale barna i engelsk en gang i uken.

En viktig del av dette programmet er også at alle frivillige skal få muligheten til å bli kjent med den unike kulturen og naturen på øyene. Derfor vil de frivillige hver uke spise middag hjemme hos en lokal familie for å bli kjent med familielivet på øya og den lokale maten. Her vil dere dele et måltid med tradisjonell malaysisk mat sammen med en av de lokale familiene. Hver uke vil også en av de lokale kvinnene ha snacks- og kakelagingkurs. Her vil du få muligheten til å lære deg å lage noen lokale delikatesser selv. En ukentlig snorkeltur hvor du blir bedre kjent med korallrev og de lokale fiskeartene er også på programmet.

Her kan du se hvordan tidligere frivillige har trives på øyene:


Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

I tillegg til arbeidet med de lokale barna, er det også en rekke andre prosjekt som frivillige kan bidra på etter ønske og behov, slik som å drifte og forbedre programmet for kompostering og gjenbruk på øyene og hjelpe til med å rekruttere deltagere på kvinnenes matlagningskurs, gi undervisning til den lokale mødregruppen og mye annet.

Det er ingen helsekrav for å delta på prosjektet, men det er nødvendig med interesse for dyr og miljø og ønske å arbeide med barn. Du kan arbeide fra 1 uke og oppover på dette prosjektet. Oppstartdato er hver mandag, og prosjektet har behov for frivillige i perioden 15. februar til slutten av november. Prosjektet er åpne for frivillige fra 16 år og oppover, og passer også godt for familier med yngre barn. Frivillige på prosjektet vil selv reise til/fra Kuala Besut, hvor de vil bli hentet med båt. Frivillige bor i frivillighus på prosjektet, og deler soverom og fellesarealer med andre frivillige under oppholdet.

Regnsesongen er fra sent oktober til februar. Det er greit å være klar over at de siste ukene i november det kunne være endringer i vanlig timeplan på grunn av været, og noe tid vil brukes til å forberede stenging.

Mer informasjon om prosjektet i Malaysia

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.