Natur og miljøvernprosjekt i Malaysia

Bli kjent med lokalbefolkningen og bidra til å bevare den unike kulturen og naturen på de vakre Perhentian-øyene. Prosjektet passer for alle som liker sol, strand og ikke minst bading, men spesielt for de som er opptatt av et plastfritt hav og rene strender.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 1 uke
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivillighus

Forsøpling i havet er et økende globalt problem. Stadig oftere kan vi lese i avisene om hvordan plast og andre lite nedbrytbare materialer oversvømmer strender og skader fugler, fisk og andre dyr. Men marin forsøpling skader ikke bare livet i havet, marin forsøpling er også svært skadelig for små, fattige øysamfunn, hvor lokalbefolkningen livnærer seg på det marine livet i området. For å få til en forskjell her må også lokalbefolkningen med på laget, og som frivillig på Perhentian-øyene kan du hjelpe til med nettopp dette.

Som frivillig på natur- og miljøvernprosjekt på Perhentian Kecil vil du jobbe med å øke bevisstheten blant lokalbefolkningen om de konsekvensene forsøpling har for det marine livet i området. Sammen med lokalt ansatte, vil du rette din innsats mot beboerne i fiskerlandsbyen på øya, og oppfordre dem til å bli miljøaktivister i eget nabolag.

Arbeidsoppgaver og morsomme aktiviteter


Frivillige på prosjektet bidrar på en rekke ulike oppgaver og aktiviteter i lokalsamfunnet. Tre dager i uken er det skoleklubber på ettermiddagen hvor de frivillige underviser de lokale barna i natur- og miljøbevaring på engelsk, gjennom lek og aktivitet. Frivillige deltar også på ukentlige snorkelturer, hvor deltakerne lærer om det unike marine livet i området og hvordan man best kan ta vare på det.

I tillegg til de faste arbeidsoppgavene er det rom for å sette i gang en rekke kreative aktiviteter på ettermiddagen. Døren er alltid åpen for barna på øyene, og kun fantasien setter grenser for hva slags morsomme aktiviteter dere kan finne på.

Minst en gang i uken arrangeres det en strandopprydding i nærområdet, slik at de frivillige og lokalbefolkningen også kan bidra aktivt til å holde hav og stender rene. Søppelet som plukkes samles inn og sorteres, og funnene blir delt med lokale myndigheter.

Vår samarbeidspartner på øyene er også opptatt av at de frivillige skal få muligheten til å bli kjent med den lokale kulturen. Derfor vil de frivillige spise middag hjemme hos en lokal familie en gang i uken. Her vil dere dele et måltid med tradisjonell malayisk mat, og lære om hvordan og hva de lokale spiser. En gang i uken arrangeres det også et matlagingskurs, hvor de frivillige selv kan lære å lage noen av de lokale delikatessene.

Video fra prosjektet

For å få et bedre innblikk i prosjektet og hvordan det er å jobbe der, kan du ta en titt på videoen under.

 

Praktisk informasjon

Frivillige på prosjektet må kunne svømme. Utover dette er det ingen krav om forkunnskaper for å delta på prosjektet, men det er ønskelig at frivillige har interesse for natur- og miljøbevaring, og et ønske om å arbeide med barn. Du kan arbeide fra 1 uke og oppover på dette prosjektet. Se oppdaterte oppstartsdatoer her. Prosjektet er åpne for frivillige fra 18 år og oppover, og passer også godt for familier med yngre barn. Frivillige på prosjektet vil selv reise til/fra Kuala Besut, og ta hurtigbåt over til øyene. Frivillige bor i frivillighus på prosjektet, og deler soverom og fellesarealer med andre frivillige.

Regnsesongen er fra sent i oktober til februar. Det er greit å være klar over at det i de siste ukene i oktober vil kunne være endringer i vanlig timeplan på grunn av været, og noe tid vil brukes til å forberede stenging.

Mer informasjon om prosjektet i Malaysia

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.