Reisebrev fra Maren og Kristine på barnehjem

Reisebrev fra Maren og Kristine på barnehjem

Maren og Kristine jobbet på barnehjemmet Masigcine i Cape Town, januar 2011. "Det har vært veldig mye nytt, og mye nytt som må læres på samme tidspunkt, men det er absolutt en stor erfaring å ta med seg videre!"

Alt går bare bra! Vi føler at vi begynner å komme godt inn i hvordan det forskjellige fungerer her nede nå, og det er godt. Det har vært veldig mye nytt, og mye nytt som må læres på samme tidspunkt, men det er absolutt en stor erfaring å ta med seg videre!

Barnehjemmet

På Masi er de kjempehyggelige, alle sammen. Vi kommer godt overens med de som jobber der, og vi har følelsen av at de liker oss godt også! Vi tuller og ler og har en god tone. Samtidig har de mer og mer tillit til oss ettersom dagene går, og vi får mer ansvar.

Det er moro, for vi er jo ikke der bare for å leke med barna – noe det kunne føles litt som på begynnelsen. Nå er vi med på alt; bleieskifting, matlaging, morgen/kveldsstell, klesvask, rer opp senger, rydder på lagre, leker med barna, går turer, mater barna, vasker osv osv. Vi fant etterhvert ut at vi selv må ta initiativ og sette i gang noe på egenhånd. De som jobber der blir kjempe takknemlige, men de spør oss ikke om hjelp, eller gir oss oppgaver. Så alt er egentlig opp til oss, og det er godt 🙂

Nå fremover etterhvert som vi blir mer kjent med Cape Town, skal vi ta med barna på kino, på stranda og ja – det som passer seg egentlig. Det er også fire stykker som har bursdag denne måneden – så vi tenkte å ta med en sjokoladekake og dele ut til alle sammen. Det kommer til å bli så stas! Ellers tenker vi ut morsomme aktiviteter som vi skal prøve å få til sammen med dem. De er ikke så veldig flinke til å høre alltid, og ikke alle skjønner engelsk, så fellesaktiviteter er ikke det enkleste å få til, men vi gjør et forsøk.

Utfordrende

Det har også vært en utfordring (og er fortsatt) å få barna til å høre på oss når ikke Mamasene er tilstede. De elsker å teste ut grenser, og ikke alltid de hører på oss og gjør alt de ikke få lov til. Litt frustrerende til tider, men etterhvert som vi kjenner hvert enkelt barn bedre så går dette enklere. Da vet vi hvordan vi skal takle hver enkelt. Er veldig glade for at vi valgte Masigcine, og føler at størrelsen på barnehjemmet passer oss godt.

Fritid

På fritiden soler vi oss, er med på turer, finner ut nye ting med byen (er jo såå masse å gjøre her! Heldigvis skal vi være her lenge!) og ja – egentlig bare lever livet! Har hatt litt problemer med rensligheten og mus i huset, men tok det opp, og det har blitt litt bedre nå. Nå er de hvert fall klar over det, og har lovt å fikse det 🙂 Så det er bra!