Månedens prosjekt: Pingviner i Sør Afrika

Juni-prosjektet er ledende i arbeidet av rehabilitering av sjøfugler. Prosjektet arbeider med fugler som har vært utsatt for oljesøl, er syke eller skadet.

SANCCOB (Southern African Foundation for Conservation of Coastal Birds) ligger i Table View, Frivillig arbeid i Sør-Afrika - pingvinprosjekten av Cape Towns store forsteder. Senteret ligger på bredden av en innsjø med flott utsikt over Table Mountain. Innsjøen er hjemstedet for et stort utvalg av fuglearter, inkludert pelikaner, skarver og en koloni av rosa flamingoer. Som frivillig på SANCCOB vil du være medlem av et team som er et av verdens ledende rehabiliteringssentre for sjøfugler. SANCCOB har behandlet over 95 000 oljetilsølte, syke, skadede og forlatte pingviner, og andre truede havfugler siden etableringen i 1968. Uavhengig forskning bekrefter at den villafrikanske pingvinbestanden er 19% høyere som et direkte resultat av SANCCOBs innsats.

 

I Sør-Afrika vil du oppleve store kontraster, fra den urbane byen Cape Town til de fattige strøkene i Khayelitsha slummen. Selv om landet har gjort store fremskritt de siste 20 årene vil du se fattigdom og velstand side om side. Cape Town har mye å by på for frivillige, blant annet Table Mountain, vingårder, nydelige strender og historiske Robben Island.

 

Mer informasjon om frivillig arbeid i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.