Månedens prosjekt: Naturreservat på Galapagosøyene

Februar-prosjektet befinner seg på Galapagos øyene! Tett opptil den flotteste nasjonalparken på øya San Cristobal ligger en herlig gård som arbeider med å rekonstruere de originale plantene og artene på øya.

Frivillig arbeid GalapagosMånedens prosjekt i februar er på Galapagos øyene, hvor vi har fått et nytt samarbeidsprosjekt! Tett opptil den flotteste nasjonalparken på øya San Cristobal ligger en herlig gård som arbeider med å rekonstruere de originale plantene og artene på øya.

Galapagosøyene er en øygruppe som befinner seg i Stillehavet ved ekvator, rundt 1000 kilometer fra Ecuadors fastland. Øygruppens navn kommer av det spanske ordet galápago som betyr «skilpadde».

Natur- og dyrelivet på Galapagos øyene har utviklet seg uten påvirkning fra omverdenen i mange tusen år. Det finnes derfor en lang rekke arter som er unike for øyene. Dessverre er dette i ferd med å forandres raskt. Med økt skipsfart og turisme har nye, fremmede, arter kommet til, og mange av de unike artene på Galapagos står nå i fare for å bli utryddet.

Som frivillig her vil du arbeide i et naturreservat med å rekonstruere de originale artene på øya gjennom å dyrke opp og plante ut artene. Gården vi samarbeider med arbeider med lokale jordbrukere for å sikre at deres drift er bærekraftig og organisk og ikke skader det unike dyre- og plantelivet. Frivillige bistår også i samfunnsprosjekter og veileder barn og unge med miljøopplæring og tar de med på ekskursjoner.

Som frivillig på dette prosjektet vil du få anledning til å lære mye om det unike dyre- og plantelivet på Galapagos.
Ps: dette prosjektet er ikke for pyser! Dagene her er lange og harde og frivillige bør være forberedt på varmt, fysisk men meget givende arbeid.

Torill og treet hun plantet på Galapagos
Torill og treet hun plantet på Galapagosøyene

Torill har nettopp kommet hjem fra Galapagosøyene og skriver i sitt reisebrev:

«For deg som tenker på å reise: REIS! DO IT! Du vil ikke angre! Vær forberedt på enkel levemåte, enkle rom som må deles om det er mange tilstede, vannledninger som ryker med ujevne mellomrom, dusj som er levelig, håndvaskede klær i lunkent vann, og at du er matfat for mygg. Ta med nok myggmiddel, gode arbeidshansker mot stikkende busker og langermet arbeidsklær. Med enkle grep så blir de enkle forholdene mer enn levelige. Men det gjør godt å reise inn til luksusen i byen i helgene. Og du skal antagelig være der i noen få uker, manageren har jobbet her i 17 år. Kan han, kan du! : )»

 
Les mer om Prosjekter i Ecuador