Månedens prosjekt: landsbybarnehage

Månedens prosjekt i mars er landsbybarnehagen i Uganda. Der jobber frivillige i barnehagen med barn i alderen 6 måneder til 4 år. På prosjektet får du virkelig oppleve hvordan det er å bo på landsbygda, mens du bidrar til et prosjekt som har stort behov for hjelp.

Vår samarbeidspartner i Uganda har nylig opprettet et barnehageprosjektet. Det er et stort behov for prosjektet siden det ikke finnes noen lignende tilbud i landsbyen. Prosjektet forhindrer at barn som lever i familier med lav inntekt, eller alene med mor, blir plassert i fosterhjem eller på barnehjem.
Frivillig arbeid Uganda - Barnehjem
I et fattig land som Uganda er det ikke uvanlig at barn blir plassert på barnehjem i en periode fordi foreldrene ikke har mulighet til å ta vare på dem. Dette kan være på grunn av lav inntekt, sykdom eller liten kapasitet. Gjennom å starte en barnehage for barn i alderen 6 måneder og 4 år, vil mødrene i landsbyen få redusert belastning, og vil få mer tid til å dyrke mat til familien, gjøre husarbeid, eller andre småting uten å måtte bære og ta hånd om barna. Dette tillater dem å øke sine inntekter uten å utmatte seg selv. I barnehagen får barna to måltider hver dag som også hjelper mot feil- og underernæring.

Ved å jobbe frivillig på landsbygda i barnehagen får du mulighet til å bidra på et prosjekt som har stort behov for assistanse. Samtidig får du muligheten til å bidra på andre prosjekter, blandet annet med voksenopplæring, inntektsgenererende prosjekter eller med samfunnsopplysning.

Hvis du er interessert i å bidra på prosjektet i Uganda så les mer om prosjektet eller ta kontakt med rådgiver Madeleine på frivillig2@atlantis.no