Månedens prosjekt: Franskkurs og sport i Senegal

Hver måned fremover vil vi presentere et av våre samarbeidsprosjekter som månedens prosjekt. Her har du hver måned mulighet til å bli godt kjent med et prosjekt og et land som vi synes er ekstra flotte. Denne måneden vil vi presentere sportsprosjektet i Senegal, som du kan kombinere med å lære et spennende nytt språk, nemlig fransk.

Senegal er en ganske ukjent destinasjon i Afrika, men det er mange grunner til å besøke det landet. Senegal kan by på langstrakte strender, historiske landemerker, og Atlantis samarbeider med flere flotte prosjekter i både Dakar og Kolda. Siden Senegal er et fransktalende land, er dette en fantastisk mulighet å til lære seg fransk eller forbedre fransken hvis du allerede kan språket. Frivillig arbeid i Senegal

Du kan blant annet besøke Gorée Island, et historisk senter for slavehandelen og tidligere kolonihovedstad under den franske kolonitiden. Øya er i dag på UNESCOs verdensarvliste og er full av senegalesisk historie. Nasjonalparken Djoudj National Bird Sanctuary er også på verdensarvlisten, og tilbyr bosted for rundt 1,5 millioner fuglearter, mange av dem migrantfugler som flyr sydover når vinteren blir lang.

Akkurat nå er Atlantis-frivillig Sjur Løne Nilsen i Senegal og jobber på sportsprosjektet samtidig som han tar kurs i fransk. Han har privatlærer som underviser han i fransk og på dagtid arrangerer han sportsaktiviteter for barna på aktivitetssenteret. Etter bare en uke har han allerede arrangert håndballtrening, hatt undervisning i engelsk og delt ut mat på samfunnssenteret. Frivillig som jobber på sportsprosjektet kan jobbe med flere ulike forskjellige sportsgrener, blant annet fotball, volleyball, håndball, basketball og friidrett. Dette er alt ettersom hva de frivillige kan og har lyst til å lære bort. Barna som er med på prosjektet er mellom 10 og 18 år.

Kunne du tenke deg å forbedre fransken og/eller jobbe med barn? Les mer om vårt sports -, skole– og helseprosjekt.