Månedens prosjekt: Dyrereservat i Amazonas

Månedens prosjekt for oktober er dyrereservatet som ligger i den fantastiske Amazonasjungelen. Her bor du i frivillighus på arbeidsplassen (i jungelen) og får dermed lært og opplevd masse spennende og får møtt mange engasjerte mennesker!

Dyrereservatet er en non-profit stiftelse startet av familien Flores Paredes. Reservatet arbeider for å stoppe ulovlig handel av flora og fauna fra Amazonas og redder opprinnelig ville dyr fra fangenskap og uverdige levevilkår. Mange kjøper eksotiske dyr ulovlig uten å ha tilstrekkelig kunnskap om hvordan man gir dem ernæring og omsorg. Målet er å bringe disse dyrene tilbake til sitt naturlige miljø etter at de har blitt rehabilitert, og samtidig informere og øke kunnskapen om rett håndtering av ville dyr og Frivillig arbeid Amazonas, Ecuador fugl og apeplanter.

«Senteret er prisgitt at de frivillige kommer og tar i ett tak, uten dem hadde de ikke klart seg. Og det er virkelig godt å kunne få bidra! Jeg er så glad for at jeg tok meg tid og råd til dette oppholdet. Og noe i meg vil fortsatt tilbake. Reis! Du vil ikke angre! Bare husk nok skift, støvler, regntøy (ja jeg mener bukse og skikkelig jakke) og masse godt humør!» Torill, frivillig dyrereservatet i Amazonas


En typisk dag på reservatet starter kl.
 07.00 med frokost. Fra kl. 08.00 – 12.00 vil du mate dyrene og rengjøre boområder og bur. Kl. 12.00 er det lunsj, og deretter en liten «siesta». Fra klokken 14.00 – 16.00 arbeider du med ulike vedlikeholdsoppgaver, slik som å konstruere nye bur og områder for dyrene, og fra kl. 16. får nattdyrene mat. Ettermiddagen er fri til sosiale aktiviteter.

Alle frivillige bor i frivillighus på senteret, og gjør mye sosialt sammen på kveldene. Standarden er enkel, med køyesenger og sparsommelige rom, men komfortabel. De frivillige er ansvarlige for rengjøring av rommene sine og å lage sin egen matDet er mobiltelefontilkobling på stedet og internettilgang. Mat fra mandag til lørdag er inkludert i programprisen, på søndag reiser gjerne de frivillige til Puyo for å spise ute. 

«Jeg var ganske nervøs før jeg dro – tenk om ingen forstod meg og tenk om jeg ikke fikk noen venner? Jeg lærte og snakket masse spansk, ble kjent med masse folk, og ble tatt imot av en helt fantastisk ecuadoriansk familie og forelsket meg i den ecuadorianske kulturen. Jeg vil anbefale alle å dra ut av komfortsona og dra til et nytt land og bli kjent med en ny kultur – og ikke minst deg selv» Camilla, frivillig dyrereservatet i Amazonas.
Frivillig arbeid Amazonas, Ecuador ape

«Dyrereservatet er et fantastisk sted som setter dyrenes beste først, så om man elsker dyr og vil jobbe med dem vil man virkelig like dette prosjektet.» – Signe,  frivillig dyrereservatet i Amazonas

 

 

 

 

 

Mer informasjon om frivillig arbeid i Ecuador?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 83 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.