Månedens prosjekt: Barnehjemmet Baphumelele i Sør-Afrika

Månedens frivillig-prosjekt er barnehjemmet Baphumelele i Cape Town, Sør-Afrika. Barnehjemmet er et hjem for forlatte og foreldreløse barn, og som frivillig her vil du være med å passe på de minste barna i alderen 0-6 år.

Baphumelele ble opprettet av Rosalia Mashale, bedre kjent som «Mama Rosie», i 1989. Når Rosalia flyttet til Khayelitsha i 1989 ble hun opprørt over å oppdage at så mange barn var overlatt til seg selv mens foreldrene var på arbeid og måtte livnære seg på søppel for å overleve. Sammen med en gruppe kvinner i lokalsamfunnet, inviterte hun barna hjem og ga dem mat og drikke. Prosjektet fikk navnet Baphumelele, som på xhosa betyr «you have progressed». Over tid vokste prosjektet seg større, og stadig flere barn fikk et alternativ til å være på gata mens deres foreldre var på jobb. Rosalia var fornøyd med sin innsats og tenkte på å pensjonere seg, helt til hun en dag fant et forlatt barn utenfor hennes hjem. Hun kunne ikke gjøre annet enn å ta vare på barnet, og snart dukket flere barn opp. Mot slutten av året tok Mama Rosie vare på 67 foreldreløse eller forlatte barn, og med det ble barnehjemmet Baphumelele til. Barnehjemmet er i dag et tilbud til foreldreløse, forlatte og mishandlede barn i alderen 0-18 år. Mange av disse er påvirket av HIV/AIDS-pandemien, eller har HIV/AIDS selv.

Ved å jobbe på barnehjemmet tar du del i et meningsfylt prosjekt som vil påvirke deg og de du jobber for og sammen med. Som frivillig vil du være med å passe på de minste barna i alderen 0-6 år, og din aller viktigste oppgave vil være å gi ekstra oppmerksomhet og omsorg til disse barna. Du jobber på barnehjemmet fra mandag til fredag, og har fri i helgene. Når du jobber så bor du sammen med andre frivillige i en leilighet tilknyttet barnehjemmet, og når du har fri i helgene bor du på Ashanti Lodge som er et av Cape Town’s beste gjestehus.

Det er mange gode grunner til å velge nettopp Sør-Afrika som din destinasjon for frivillig arbeid. I tillegg til et meningsfylt prosjekt, er det en flust av spennende fritidsopplevelser som venter deg. Lonely Planet lister Sør-Afrika som et av topp ti land å besøke i 2018, og med sine flotte strender, majestetiske fjell, rike dyreliv og pulserende storbyer er det lett å forstå hvorfor. Cape Town har mye å by på, og de aller fleste som reiser hit gjennom Atlantis kombinerer frivillig arbeid med en rekke andre spennende aktiviteter. Våren 2018 har de frivillige blant annet vært med på ziplining, surfing, kajakkpadling, seiltur og fallskjermhopp. Synes du det høres spennende ut? Ta kontakt med oss da vel!

Mer informasjon om frivillig arbeid i Malawi

Synes du det høres spennende ut med frivillig arbeid i Sør-Afrika? Ta kontakt med programrådgiver Line for å få mer informasjon om barnehjemmet eller andre muligheter i Sør-Afrika, enten via telefon: 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.