Månedens prosjekt: Barnehjem i Uganda

Månedens prosjekt er barnehjemmet i Uganda. Her jobber du med barn i alderen 0 til 3 år, hvor du bidrar til den daglige driften og aktivisering av barna.

Uganda, som også blir kalt Afrikas perle, er et utrolig frodig og fargerikt land. På grunn av det tropiske klimaet har Uganda et mangfoldig dyreliv å by på, blant annet finnes det sjimpanser, elefanter, gorillaer, sjiraffer og løver. Landet har ingen kystlinje, men ligger ved Victoriasjøen som er verdens største innsjø. Barnehjemmet Atlantis samarbeider med ligger i Jinja, en by øst for hovedstaden, Kampala. Lederen av organisasjonen vokste selv opp på barnehjem. Mens hun bodde på barnehjemmet møtte hun to kanadiske misjonærer som sponset henne fra grunnskolen til universitetet. Etter sin utdanning etablerte hun en Knyter skolisser Uganda Barnehjemorganisasjon som nå består av et barnehjem og en skole.

Spredningen av HIV/AIDS-pandemien har brakt med seg enorme ødeleggelser i Afrika. Viruset fører ofte til at barn ikke bare mister den ene, men begge av foreldrene sine. Barn med funksjonshemninger er også i en spesiell sårbar situasjon, derfor har partneren vår tatt inn flere barn med funksjonshemninger som har behov for ekstra oppfølging. På barnehjemmet diskrimineres ingen; alle er velkomne uansett helsesituasjon. Barna på barnehjemmet er mellom 0 – 3 år, flere av barna er under 1 år siden de kontinuerlig får nye tilskudd til barnehjemmet.

Ved å jobbe på barnehjemmet tar du del i et meningsfylt prosjekt som sannsynligvis vil forandre både deg og de du jobber for og sammen med. Du vil jobbe med barn i alderen 0 – 3 år, og være med på å gjøre hverdagen til disse barna litt bedre, gjennom å være tilstede for barna og organisere ulike aktiviteter for dem. Hverdagen består av lek, læring og tilpassede aktiviteter for at barna skal utvikle sine motoriske ferdigheter.

Synes du dette høres spennende ut? Les enten mer om barnehjemmet i Uganda her eller ta kontakt med rådgiver Line på frivillig2@atlantis.no