Løve- og tigerreservat i Sør-Afrika

Jobb frivillig med løver og tigere i Sør-Afrika. Løve- og tigerreservatet er en etisk og miljøvennlig redningssentral for rovdyr som har blitt avlet frem under dårlige forhold. I reservatet blir de beskyttet resten av livet. Hverken oppdrett eller salg av dyr finner sted der.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivillighus

Bakgrunn for prosjektet

Store kattedyr er utsatte rovdyr på grunn av deres verdi på det ulovlige markedet. Skinnet og skjelettet selges til høye priser, dette gjør at det er store insentiver til å drive med avl av disse katterasene. Avl i Asia og Afrika foregår ofte under veldig dårlige forhold, hvor dyrenes velferd ikke er prioritert. Tigere, leoparder og løver er spesielt utsatt.

Frivillig arbeid i Sør-Afrika - Løve- og tigerprosjektEt av prosjektets viktigste mål er å skape bevissthet rundt levekårene til store kattedyr som holdes fanget i dyreparker og på sirkus, samt å jobbe for et forbud mot såkalt «canned breeding» i Sør-Afrika. Der det drives «canned breeding» er målsetningen at jegere skal jakte på trofeer. Rike europeere og amerikanere betaler dyrt for å reise til Afrika for å jakte på løver. Dyrene holdes fanget på et begrenset område, gjerne inngjerdet, for å øke sannsynligheten for at jegerne skal lykkes i jakten.

Reservatet er også hjem for tigere som har blitt reddet fra et avlsprogram for handel med tigerdeler. Selv om det opprinnelig ikke skulle være tigere i Afrika, er avl rettet mot det asiatiske «medisinmarkedet» en lukrativ forretning, og trofejegere er villige til å betale tusenvis av dollar for å skyte en. Det er også nok av tigere i dyreparker og tidligere sirkus, selv om bruken av dyr i sirkus blir stadig mindre akseptert. Den triste realiteten er at tigrene i Afrika er avlet kun for økonomisk vinning.

På prosjektet får dyr som tidligere var i fangenskap et nytt liv på gården. Her har de god plass, godt med mat og de ansatte byr stadig på nye utfordringer som stimulerer dyrene.

Arbeidsoppgaver

Frivillig arbeid i Sør-Afrika - Løver- og tigerprosjektPå prosjektet er du en del av et team av ansatte og frivillige. Sammen jobber dere for å bedre livskvaliteten til dyrene på gården. Som frivillig vil du bistå med å vedlikeholde bur og innhegninger, hjelpe til med fôring, fornye uteområdene, bygge nye bur, veilede grupper av besøkende og bistå i den generelle driften av reservatet. De frivillige er med på å planlegge og gjennomføre berikende aktiviteter for dyrene på gården.

Frivillige på prosjektet får god innsikt i dyrehold av store kattedyr og lærer mye om dyrevelferd. Du lærer også mye om problematikken knyttet til vern av den stadig synkende løvebestanden.

Du kan forvente å jobbe ca. 4 til 5 timer hver dag, med en eller to fridager per uke. Arbeidstiden kan variere fra dag til dag, men vanligvis vil du ha en lang lunsjpause fra 11:00 til 14:00 når solen er på sitt sterkeste.

Mat og opphold

Frivillig arbeid i Sør-Afrika - Løver- og tigerprosjektFrivillige bor i frivillighus nær prosjektet. Huset har alle fasiliteter som kjøkken, bad og stue med TV. På ettermiddagen kan du også slappe av ved bassengkanten. Hver dag begynner med en lett frokost bestående av te, kaffe, toast og frokostblandinger. En typisk lunsj kan inkludere salat, wraps, hamburgere, kylling, svin eller fisk, men ikke rødt kjøtt. De fleste dietter kan tas hensyn til, men hvis du er veganer, må du selv bekoste veganvennlig mat til frokost og lunsj.

På kveldene kan du lage egen middag på det store kjøkkenet. Frivillige lager gjerne mat til hele gruppen på omgang, og grillen utendørs benyttes ofte til braai (sørafrikansk grilling).

Å dele dagens historier rundt bålet er en fin måte å slappe av, og det finnes også et utvalg av DVD-er og spill du kan bruke for underholdning.

På fritiden er det nok av aktiviteter i lokalområdet, inkludert fotturer, fugletitting, hvalsafari, ziplineturer og mye mer. Det vil være en planlagt utflukt hver uke med inkludert transport til en lokal attraksjon.

Atlantis’ samarbeidspartner er behjelpelige med å organisere turer til lokale turiststattraksjoner som Hermanus og Gansbaai, hvor det også finnes rimelige restauranter.

Prosjektet passer for deg som

• Er 18 år eller eldre
• Er i god fysisk form
• Er villig til å hjelpe der det trengs
• Er engasjert, fleksibel og initiativrik
• Snakker engelsk

Mer informasjon om frivillig arbeid i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.