Reisebrev fra Linn på barnehjem i Ghana

Da jeg reiste hjemmefra i starten av juli hadde jeg aldri forestilt meg at det var mulig å bli så glad i mennesker du møter på veien. For en kjærlighet du får til disse barna når du er her. Når du drar hjem igjen kan jeg garantere at du reiser med ett hull i hjertet og at savnet etter Ghana blir stort.

For en måned siden kom jeg til Ghana med magen full av sommerfugler og forventningene på topp. Nå en måned senere sitter jeg igjen med så utrolig mange gode minner som jeg garantert kommer til å ha med meg resten av livet.

I løpet av denne reisen har jeg lært å sette mer pris på det jeg har og ikke minst vokst utrolig mye som person. Jeg har møtt noen helt fantastiske mennesker og ikke minst blitt kjent med en helt utrolig og ny kultur. Jeg har lært mer om både meg selv og hvordan være mot andre. Jeg har lært å sette andre foran meg selv og lært å bli mindre selvopptatt. Jeg har lært å bry meg mindre om hvordan jeg ser ut og istedenfor lært å leve. Dagene på barnehjemmet bare fløy av sted og da måneden var over føltes det helt uvirkelig. Da jeg reiste hjemmefra i starten av juli hadde jeg aldri forestilt meg at det var mulig å bli så glad i mennesker du møter på veien. For en kjærlighet du får til disse barna når du er her. Når du drar hjem igjen kan jeg garantere at du reiser med ett hull i hjertet og at savnet etter Ghana blir stort. Det har det i hvertfall vært for meg. Tross alt ett stort savn etter Ghana og mange opplevelser, sitter jeg igjen med minner og lærdommer som vil være med meg resten av livet. Dette er jeg ufattelig takknemlig for.

Når jeg kom ned til Ghana hadde jeg en tanke om at det nå var jeg som skulle hjelpe og gjøre noe bra for barna på barnehjemmet, men når jeg tenker tilbake på reisen så har barna på barnehjemmet hjulpet og gjort minst like mye bra for meg som jeg har gjort for dem.

Vi i Norge er så ufattelig privilegerte som har alt det vi trenger og mer til. Selv om vi har alt dette er det fortsatt mange i Norge som er ulykkelige. I Ghana får du se ekte livsglede. Ett smil som går rundt hele ansiktet bare du sier hei og hilser. Dette lærte meg en hel del ting om hvilke verdier vi bør ha som mennesker og enkelte individer. Hvordan vi bør forholde oss til andre mennesker og hvor utrolig heldige vi er som bor i Norge.

Tusen takk for en helt fantastisk tur og ikke minst tusen takk til Atlantis Utveksling for kjempe god oppfølgning under hele oppholdet.

Masse klemmer

Linn