Leseprosjekt i Kenya

Er du en lesehest med engasjement for å spre leseglede blant barn? I så fall kan frivillig arbeid på leseprosjekt i Kenya være noe for deg.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie

Skoleferiene i Kenya er lange, og det er mange elever som sliter med å opprettholde sine leseferdigheter frem til skolestart. Dersom elevene ikke er flinke til å øve på å lese blir det utfordrende å starte opp igjen, og for noen betyr det at de blir hengende bak resten av klassen, ofte over lengre tid. Som frivillig på leseprosjekt kan du være med å spre engasjement og glede rundt det å lese, og dermed motivere barna til å opprettholde deres leseferdigheter.

Ildsjelene bak prosjektet har opprettet bibliotek ved flere skoler i Mombasa og omegn. En dag i uka inviteres barna til å delta på leseprosjektet på sin skole. Der får de være med på ulike lese- og språkaktiviteter, også får de ta med seg en bok fra biblioteket som de kan lese frem til neste gang. Som frivillig hjelper du til med å organisere og gjennomføre de ulike lese- og språkaktivitetene. Du er også hjertelig velkommen til å komme med innspill, dersom du har noen gode ideer til hvordan dere kan engasjere barna.

Prosjektet er åpent for frivillige over 18 år med og uten erfaring, og du kan være der i skolens ferier i november, desember, april og august.

Mer informasjon om prosjektet i Kenya

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver for Afrika på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.