Lena jobbet på barnehjem og med jenter som har droppet ut av skolen

Lena jobbet på barnehjem og med jenter som har droppet ut av skolen

Lena jobbet 5 uker med barn i slummen i Goa, på barnehjem og på ”Drop out girls”- prosjekt, med jenter i alderen 8-12 år.

Jeg valgte å reise til India fordi jeg alltid har hatt lyst til å reise dit. Jeg synes Goa passet meg perfekt fordi da hadde jeg muligheten til å reise og oppleve litt før oppholdet og i helgene. Og ikke minst få med meg Indisk- kultur på det beste. Jeg er veldig fornøyd med oppholdet i Goa. Dette er egentlig en opplevelse jeg ikke kan beskrive godt nok, men som må oppleves.

Frivillig arbeid IndiaDrop out girls
Jeg jobbet på et barnehjem på dagtid og med drop out girls på ettermiddagene. De kom fra slummen. Før vi begynte fikk vi presentasjoer fra de ulike stedene og prosjektene, også fikk vi velge hvor vi følte vi kunne bidra mest, og ut ifra våre forventninger og hva vi ville oppleve. Jeg har alltid hatt en forkjærlighet til å opplevele barnehjem i et annet land, så dette var midt i blinken for meg. Med drop out girlsa var vi for det meste med de og gjorde lekser som å pugge til ulike eksamener, gjorde matte, lekte noen leker, snakket sammen, lagde fortellinger og pugget engelsk gloser. Vi måtte være stenge på at når de skulle være med oss var det ikke bare «kos», men de måtte lære noe. Jeg arbeidet fra 09.30 – 12.00, lunsj fra 12.00- 14.30, og arbeidet fra 14.30 – 16.30, etter det var det middag 18.00. Helgene er fri. Arbeidstidene er noe forskjellig fra hvor du jobber.

Livet i perspektiv
Personlig synes jeg det var veldig tøft. Du ser en helt annen verden. Du setter livet ditt litt i perspektiv, selvom dette høres ut som noe kanskje alle som opplever noe annet enn Norge sier, så er det faktisk sant. Jeg husker godt at det var en gutt på 7 år kom sammen med mamman sin som måtte levere han fordi pappaen hadde kastet de ut. Han hadde på seg de fineste klærne i skapet, håret var gredd bakover og det så rett og slett ut som han var på vei til første skoledag. Så spent og sjenert. Dette er noe jeg aldri kan beskrive hvor sterkt jeg følte var.

Frivillig arbeid IndiaBarna krever ikke mye av deg. Du får vite bakgrunnen for hvorfor alle barna er på barnehjemmet, så det gir deg følelsen av at du kommer enda nærmere dem.

Tiden går veldig fort, jeg viste ikke at jeg hadde blitt så glad i barna før jeg stod og hulken utenfor barnehjemmet og ikke ville reise ifra de. Det var så rart at de på en måte forstod at de ikke ville se meg igjen. Barna stod med slengkyss og trøstet meg. Hadde jeg hatt muligheten ville jeg tatt med de alle hjem.

Ellers er det mye glede med å gjøre dette, du blir kjent med mange nye mennesker fra verden rundt. Du knytter bånd til de som jobber der og de du jobber med. Du får prøvd ut engelsken og lært litt hindi om du vil. Du får vært i varmen og får solet deg litt i helgene.

Dette er absolutt noe jeg anbefaler noen som vil reise men samtidig vil oppleve noe stort. Jeg gjør definitivt dette igjen. Mitt livs opplevelse hittil og jeg råder alle til å prøve noe av det samme. 

Hilsen Lena