Hvordan få arbeidende gjest

For å invitere en arbeidende gjest må dere først registrere dere hos Atlantis. Da får dere tilgang til de aktuelle ungdommenes fullstendige profiler og muligheten til å kontakte dem. Dere gjør selv en avtale med den ungdommen dere best finner tonen med og som ønsker å komme og jobbe hos nettopp dere.

 1. Registrere dere hos Atlantis

  Det første dere må gjøre for å kunne invitere en arbeidende gjest er å registrere dere som vertsfamilie hos Atlantis. Send inn kontaktskjema for å få tilsendt en familieprofil. I familieprofilen fyller dere ut informasjon om familien og drifta, og hva dere kan tilby en arbeidende gjest.

 2. Finne kandidater

  Når familieprofilen har blitt godkjent kan, dere få tilsendt fullstendige profiler på de kandidatene som er ledige. Dere kan se en kort presentasjon av kandidatene på våre nettsider, eller fortelle oss om hvilke preferanser dere har, så sender vi de profilene vi tror kan passe. Profilene inneholder informasjon om ungdommenes erfaring og motivasjon, samt spesielle preferanser.

 3. Kontakte kandidater

  Etter å ha lest om kandidatene, er det kanskje noen som utmerker seg som en ungdom dere tror kan passe inn i deres drift og familie. Da anbefaler vi at dere tar kontakt med ungdommen for å lære han/hun bedre å kjenne. Det er lurt å ta seg god tid i denne delen av prosessen og bli godt kjent med ungdommen før dere fatter en beslutning. Det er lurt å snakke sammen både på telefon eller Skype, og utveksle bilder og informasjon på e-post.

 4. Invitere en arbeidende gjest

  Når dere har bestemt dere for hvem dere ønsker å invitere, avtaler dere først dette direkte med ungdommen. Deretter informerer dere Atlantis så snart som mulig, slik at vi kan ta vekk kandidaten fra nettsiden og unngå å sende profilen til andre interesserte vertsfamilier. Deretter skriver dere kontrakt. Kontrakten er en standardkontrakt utformet av Atlantis, som dere har fått tilsendt sammen med profilene på kandidatene. Atlantis verifiserer kontrakten med stempel og signatur, før vi sender den til ungdommen for dennes underskrift. Til slutt sørger vi for at alle parter har et eksemplar med alles signaturer.

 5. Når den arbeidende gjesten kommer

  Den arbeidende gjesten sørger selv for flybilletter og reise, men dere bør avtale å hente ungdommen på et passende sted i nærheten, som flyplass, bussholdeplass eller togstasjon. Dere bør forberede en god mottakelse slik at ungdommen føler seg velkommen, og sette av litt tid til å snakke sammen den første dagen, samt vise ungdommen rundt. I løpet av den første tiden bør dere også avklare hvilke oppgaver ungdommen skal utføre, når de skal utføres og hva som forventes av ham/henne. Dere bør også bli enige om hvordan ungdommen skal skrive timelister og informere om rutiner for lønnsutbetaling. Atlantis er her som veileder og svarer med glede på alle spørsmål som måtte melde seg.

 6. Mer informasjon om arbeidende gjest?

  Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Hanna på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.