Landbruk og reiseliv – hånd i hanske

Landbruket kan tilby reiselivet mye spennende! Eier du en gårdseiendom hvor du ser potensiale i å utvikle reiselivsprodukter? Lokalmat, aktiviteter, overnatting eller andre ting? Trenger du et par hender i få arbeidet til å gå rundt, eller skulle du gjerne hatt en tyskspråklig person til å håndtere turistene? Få hjelp av en arbeidende gjest gjennom Atlantis utveksling!

Reiselivet er en av verdens raskest voksende næringer og naturbasert reiseliv er den formen for reiseliv som vokser mest. Norsk natur er blant verdens vakreste og stadig flere utenfor landets grenser er enige. I de siste årene har antall turister til Norge økt kraftig, og den økte etterspørselen av naturbaserte opplevelser fører til at flere har mulighet til å ta del i verdiskapingen. Norges spesielle kvaliteter kombinert med særegen natur og rike kulturarv gjør landet vårt til et spennende reisemål, og det er derfor et uutnyttet vekstpotensial.

Det er en økende interesse for opplevelser innen natur, kultur og lokalmat, og landbruksbasert turisme kan tilby reiselivsbransjen mye spennende. Tradisjonsrike matopplevelser, interessante historier, spennende aktiviteter som fiske, sykling, fiske, jakt og guidede opplevelser er bare noen av eksemplene. Trendene i reiselivet viser at det nettopp er autentiske opplevelser som er ekte og genuine, men også er individuelle og personlige som vil etterspørres i reiselivet fremover. Turistene vil lære og prøve noe nytt, reise hjem som bedre mennesker og sitte igjen med flotte opplevelser. De ønsker å møte oss der vi bor og ta del i våre liv – da er historie og kultur viktig, og landbruket er en del av vår historie, og vår kultur. Dette gir potensiale i å utnytte ressursene på gården, skape arbeidsplasser i tilknytning landbruket eller bare leve av gårdsdriften uten behovet for tilleggsjobb.

For å lage de gode opplevelsene er det viktig å være en flink vert. En god vert får kundene til å slappe av, innta øyeblikket og føle seg tatt vare på. Skal du lykkes i reiselivet, må du tilfredsstille emosjonelle og sosiale behov, og skape opplevelser. En dyktig vert kan gjøre en dårlig dag til en fantastisk opplevelse. Derfor kan også du som leverer mat eller et annet fysisk produkt ha stor nytte av å tenke som en vert. Ditt produkt er en sentral del av opplevelsen! Det er viktig å være tilstede, være oppmerksom og strekke seg langt for å tilfredsstille hver enkelt kunde. Da kan selv et grunnleggende enkelt produkt bli en god opplevelse for kunden og en lønnsom affære for deg. Gjestene må tas imot med åpne armer, få god service og føle seg velkommen og ivaretatt.

Eier du en gårdseiendom hvor du ser potensiale for å utvikle et reiselivsprodukt? Er du omringet av flotte naturopplevelser, eller ønsker du å starte opp med egenprodusert, kortreist mat? Driver du et overnattingssted og trenger hjelp i høysesongen? Eller skulle du hatt hjelp av en tyskspråklig person til å hjelpe deg med turistene? Gjennom Atlantis utveksling kan du få motiverte europeiske ungdommer til å hjelpe deg i virksomheten din. Vi har kandidater som ønsker å jobbe innenfor landbruk, skogbruk og reiseliv.

Ta kontakt med Atlantis utveksling på wg@atlantis.no eller telefon: 94190538 for en uforpliktende samtale i dag!