Kristins reisebrev fra Baphumelele

"Til den heldige som en dag vil bli med i Baphumelele-familien; vis interesse for deres liv, kultur og arbeid. Prøv å bli med på så mange prosjekter du kan, slik at du kan se alt arbeidet Baphumelele gjør."

Å være en del av Baphumelele-familien var en opplevelse for livet, og jeg vil aldri glemme det. Selv om Baphumelele har store økonomiske utfordringer, smiler de alltid og har en god innstilling. Det er en holdning alle kan lære av!

Samtidig har det vært interessant å se denne typen arbeid fra et annet kulturelt perspektiv. Å se forskjellige kulturer jobbe sammen mot samme mål, til tross for de store utfordringene ulike kulturer har vært veldig interessant. Jeg lærte at kultur og tradisjoner er så viktig at i noen tilfeller blir utdanning og kunnskap satt til side. Fra en sosionoms perspektiv lærte jeg mye om å jobbe side om side med helt forskjellige kulturer, og den erfaringen er en jeg definitivt vil bruke i mitt arbeid og liv her i Norge.

Til den heldige som en dag vil bli med i Baphumelele-familien; vis interesse for deres liv, kultur og arbeid. Prøv å bli med på så mange prosjekter du kan, slik at du kan se alt arbeidet Baphumelele gjør. Hvis du får mulighet, snakk med Lira så mye du kan, hun er fantastisk og jeg lærte mye av henne. Og selvfølgelig nyt tiden med barna og den fantastiske byen Cape Town. Jeg vil aldri glemme opplevelsen!