Kari Merete på Noahs Ark

Kari Merete og Martine jobbet som frivillige på Noahs Ark i 2 uker i 2014. Les reisebrevet hennes her.

Kjære Atlantis,

Oppholdet på Noahs Ark var helt fantastisk, mye mye bedre enn jeg hadde trodd!

Arbeidsoppgavene varierer veldig fra dag til dag, jeg var der bare i 2 uker (noe som er altfor lite) og tenkte at jeg ikke kom til å rekke alt jeg ville. Derimot var jeg veldig heldig og fikk gjøre alt jeg ville og noe opptil flere ganger. Oppgavene er for eksempel food prep. Som betyr å stelle i stand maten til dyrene i din gruppe, rensing av bur og mating. Dette er egentlig den tyngste og kanskje kjedeligste oppgaven, men jeg var så utrolig fornøyd med mitt team og mine dyr så jeg syntes ikke det var noe problem. Skjønner kanskje hvis man er det mange dager på rad, men på mitt team var det utrolig rettferdig og jeg fikk som sagt gjort mye annet. Annet kan være å dra på ”morning tour” med eller uten gjester. Her mater vi løvene, gepardene, leopardene, bavianene og villhundene osv. Dette er veldig gøy fordi her hører vi alle historiene til dyrene og om grunnen til at de er her blant annet, og vi lærer mye om dyrelivet. Andre ting man kan få i oppgaver er ”outside feeding” (noe av det samme bare i andre områder og en litt mindre tour for gjestene på gården), eller ”Research”. Research betyr at vi kjører ut i ”Lifelinen” hvor vi har sluppet ut tre geparder og finner de, sjekker om de er friske og har det bra, hva de spiser, om det er nok mat i området osv. Andre oppgaver kan være ”interactions”, altså å leke for eksempel med babygeparden, eller bruke litt tid på de syke dyrene som Audrey (en blind vervet ape). Siste uken fikk vi skrive en ønskeliste, noe som var veldig positivt. Vi som skulle dra fikk blant annet nesten en hel dag med løvene og ”night tour” pluss ønskene våre.

Midt på dagen når det er fri fra 13.00-15-00 var de fleste slitne mesteparten av tiden. Utenom det gikk vi rundt og brukte mest mulig tid med dyrene, tok litt bilder, koste med dem, lekte og lignende. Det var ingen utflukter da jeg var der, men jeg prøvde ut alt som var mulig. For eksempel «sleepouts» med geparder og bavianer. Jeg lærte utrolig mye av oppholdet. For det første veldig mye om alle dyrene og deres oppførsel og behov, og jeg lærte veldig mye om meg selv. Jeg tror alle har godt av en tur som dette, med en enorm kulturforskjell, et i mitt tilfelle helt fremmed land og bli kjent med nye fantastiske mennesker. Man lærer å sette mer pris på ting og man lærer at man tør mer enn man tror. Jeg ble så utrolig glad i alle dyrene og det å ta farvel var helt grusomt. Man lærer så utrolig mye, men er på et helt nytt sted med en annen kultur. Den store grunnen er at når man er der nede og virkelig jobber i stedet for å være på en for eksempel ferie, så føler man seg mye mer en del av folket. Du føler selv du bor der. Når man kommer hjem igjen er det plutselig det som føles rart og annerledes, og man føler ikke at man er hjemme før det har gått en lang stund. Man møter mange fantastiske mennesker og man er virkelig med på å gjøre en forandring.

Hadde den beste opplevelsen i mitt liv. Alt er bare gode minner!

Hilsen Kari Merete, Atlantis-frivillig på Noahs Ark, januar 2014.