Gatebarnprosjekt på Filippinene

Gatebarnprosjekt på Filippinene

Arbeid på krise- og rehabiliteringssenter for utsatte gatebarn, og bidra til å inspirere barna til å endre livene sine i positiv retning. Senteret ønsker seg frivillige som kan bistå med leksehjelp og organisere aktiviteter.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie

Barn som lever på gata er dessverre et vanlig syn på Filippinene. Noen av disse barna tilhører en familie, men tilbringer store deler av dagen på gata, i stedet for å gå på skole. Andre har ikke kontakt med sin familie i det hele tatt. Mange av gatebarna kommer fra hjem hvor fattigdom, vold eller rusavhengighet dominerer. Noen flykter fra sin familie, andre tigger i gatene fordi det rett og slett ikke er mat hjemme. Disse barna er ofte feil- eller underernærte, og flere har dårlig helse. På gaten er de et lett offer for eldre barn og andre, og mange blir rekruttert inn i gategjenger og kriminalitet.

Som frivillig vil du bli plassert på et krise- og rehabiliteringssenter for gatebarn som drives av myndighetene i Tacloban eller Ormoc. Det er kun gutter som bor på disse senterne. Enkelte av barna har droppet ut av skolen og har ikke hatt mange positive rollemodeller i sitt liv. De trenger positiv oppmerksomhet – noe du som frivillig kan bidra med. Du vil få muligheten til å gjennomføre gøyale fritidsaktiviteter innenfor kunst, sport, musikk, sang og dans, og drive opplæring og undervisning.

Flesteparten av barna på senteret starter nå på skolen igjen etter lengre tids fravær, og det er derfor spesielt ønskelig at frivillige gir barna ekstra støtte og hjelp til skolearbeid innen engelsk og matte og motiverer guttene til å gjøre lekser og ta en aktiv interesse i skolearbeid. Senteret ønsker også hjelp fra frivillige til å organisere ulike fritidsaktiviteter for guttene, slik som ulike sportsaktiviteter og leker som kan lære dem samarbeid og gir fellesskapsfølelse. Som frivillig jobber du tett med lokalt ansatte sosialarbeidere.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Du kan arbeide på senteret fra 4 uker og oppover, og du må være minst 18 år. Det er ikke nødvendig med spesiell bakgrunnserfaring, men entusiasme, energi, tålmodighet og et åpent sinn er gode egenskaper når man arbeider her. Viktigst av alt er at må du ha et ønske om å jobbe med vanskeligstilte barn. Siden guttene går på skolen på dagtid, er vanligvis arbeidstiden ved senteret fra rundt klokken 15:00 – 19:00, mandag til fredag. Dette prosjektet ligger utenfor Tacloban, og frivillige reiser med offentlig transport til senteret. Frivillige som arbeider på senteret i Ormoc vil bo hos vertsfamilie der.

Frivillig arbeidTidligere frivillige forteller

«Ved å jobbe på dette senteret lærte jeg virkelig at det er de små tingene i livet som teller. Bare det å være til stede og være der for noen, gir så mye.» Les mer om Kajas erfaringer her.

«Undervisning i matte og engelsk er noe av det vi gjør. På senteret har de ikke nok ressurser til å ha undervisning selv, noe som resulterer i at de fleste guttene ikke har noe skolebakgrunn. Det er trist å se at 16 år gamle gutter ikke klarer å skrive sitt eget navn engang.»  Les reisebrev fra Evy og Therese her.

Mer informasjon om prosjektet på Filippinene

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.