Jenteprosjekt i Kenya

Som frivillig på jenteprosjekt i Kenya vil du jobbe for å gi funksjonshemmede jenter en lysere fremtid ved å hjelpe til med arbeidstrening. Her har du mulighet til å sette egne ideer til livs og være med å forme et meningsfylt prosjekt fra bunnen av.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo på prosjektet, hos vertsfamilie eller i frivillighus

Shanzu jenteprosjekt retter seg mot unge jenter med funksjonshemninger. Jentene har ikke mulighet til å fortsette på skolen etter barneskolen, og trenger hjelp for å komme seg ut i arbeidslivet. Målet med prosjektet er å gi jentene arbeidstrening, slik at de kan skaffe seg en jobb og klare seg økonomisk, selv uten formell utdannelse.

For øyeblikket er det rundt 20 jenter som deltar på prosjektet. Her lærer de blant annet å sy. Produktene de lager blir solgt i Shanzus gavebutikk. I lokalet hvor de jobber finnes det også leiligheter som leies ut regelmessig til besøkende speidergrupper og turister. Ved å ta imot gjester får prosjektet ekstra inntekt, samtidig som jentene får nyttig erfaring fra turistnæringen, med oppgaver som renhold, matlaging og servering.

Som frivillig på prosjektet vil du selvfølgelig hjelpe til med gjennomføringen av arbeidstreningen, men du kan også være med å utvikle selve prosjektet. Arbeidet ledes av en energisk dame med stort engasjement for jentene. Hun er selv funksjonshemmet, og er svært motivert til å videreutvikle prosjektet i samarbeid med frivillige. Har du gode ideer til ferdigheter som det kan være nyttig for jentene å lære seg? I så fall er du hjertelig velkommen til å komme med egne innspill. Det kan være alt fra smykkedesign, til regnskapsføring og markedsføring, eller personlig oppfølging og veiledning av deltakerne. Som frivillig her har du altså mulighet til å være med å forme et meningsfylt prosjekt fra bunnen av.

Prosjektet er åpent for frivillige over 18 år, og du kan være der fra seks uker og oppover. Arbeidstid er normalt fra 8-16. Det stilles ingen krav om relevant utdanning, men frivillige på dette prosjektet bør ha kjennskap til målgruppen. Personlige egenskaper som selvstendighet og evne til å ta initiativ er viktig, og frivillige bør være åpne for kreativ kommunikasjon, ettersom flere av deltakerne er hørselshemmede.

Mer informasjon om prosjektet i Kenya

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver for Afrika på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.