«Jeg har alltid hatt lyst til å flytte utenlands»

Jeg vil absolutt anbefale andre å reise! Du vokser så vanvittig mye på det året og blir åpen for nye kulturer og møter venner fra hele verden! Det er dessuten en veldig fin måte å bo i utlandet og lære en ny kultur å kjenne.

Au pair England AstridHundhammerJeg valgte å reise til England fordi jeg hadde gått 3 år på internatskole og var derfor ikke så veldig keen på enda et år på internat og valgte da bort folkehøyskole. Jeg har alltid hatt lyst til å flytte utenlands for en periode men har aldri helt visst «hvordan». Moren min har selv vært aupair i England så jeg har alltid vist om muligheten og når jeg googlet «aupair London» og fikk opp Atlantis og leste mer om det ble jeg supergira. Jeg valgte England for jeg ville bo i et engelsktalende land for å bli bedre i språket. Og falt fort for England på grunn av den fine aksenten, den korte flyturen og at jeg da fikk sjansen til å bo i London. Jeg vurderte også Australia men la det vekk på grunn av at jeg syns det var litt for langt borte.

Oppholdet hos vertsfamilien er supert, vi kommer veldig godt overens og er gode til å finne på ting sammen men også individuelt nor jeg synes er veldig bra. Jeg husker også før jeg dro at jeg var veldig redd for å ikke finne min plass og føle meg som en «besøkende ansatt» men det var noe jeg absolutt ikke burde vært bekymret for, jeg fant min plass veldig fort.

londonJeg har vokst veldig på dette året og blitt veldig selvstendig. Det å bo i et annet land er veldig spennende og ikke minst veldig lærerikt! Du «lærer» å ha en hverdag på et annet språk og blir ikke minst utrolig stødig i et annet språk. Jeg kan nå mange flere ordtak og lignende på engelsk enn hva jeg kunne for et halvt år siden. Jeg er også blitt mer åpen for andre kulturer og kommer nok til å ta med meg «kulturelle ting» jeg har fått her med meg videre i livet, det er sikkert.

Jeg har blitt så glad i England at jeg har søkt økonomistudier her og kommet inn, det hadde jeg aldri tørt hadde jeg ikke vært aupair! Jeg planla egentlig bare et år her i London og så flytte hjem til Norge igjen for å studere men nå blir jeg værende her forhåpentligvis minst 3 år, og det hadde ikke vært dumt om drømmejobben hadde dukket opp her i UK etter studiene heller.
Jeg vil absolutt anbefale andre å reise! Du vokser så vanvittig mye på det året og blir åpen for nye kulturer og møter venner fra hele verden! Det er dessuten en veldig fin måte å bo i utlandet og lære en ny kultur å kjenne. Jeg hadde aldri fått opplevd den britiske kulturen slik som den er om jeg ikke hadde vært aupair. Det som også er fint med å være aupair er at du ikke er «alene». Du har en vertsfamilie i ryggen og møter utrolig mange venner. Jeg husker selv jeg var litt småbekymra for å ikke møte noen i begynnelsen men det var det minste problemet. Alle er i samme situasjon som deg og er veldig interessert i og møte nye folk! I tillegg arrangerer aupair byrået her i London forskjellige ting, jeg har selv vært veldig dårlig på å dra på slike eventer men det er mange muligheter og du får garantert venner!     – Astri, au pair i England

 

Hvorfor reise som au pair med Atlantis Utveksling?

Atlantis Utveksling har tilrettelagt for aupairopphold i over 40 år, og for oss er sikkerhet det aller viktigste. Ved å reise med Atlantis får du oppfølging av rådgiver hos oss før du reiser, og du blir tilknyttet vår lokale samarbeidspartner i utlandet. Du får en kontaktperson både i Norge og i vertslandet ditt, og et 24-timers nødnummer du kan ringe ved behov. Den lokale aupairorganisasjonen er ansvarlig for å intervjue og foreta bakgrunnssjekk av vertsfamilier, og du får selv bestemme hvilken vertsfamilie du ønsker å takke ja til invitasjon fra. Du velger også selv om du ønsker å bo i en storby eller i mindre byer. Den lokale organisasjonen setter deg i kontakt med andre au pairer i nærheten, arrangerer treff og hjelper deg med å finne språkskoler. Du får attest ved endt opphold.

Få søknad tilsendt

Les mer om hva det vil si å være au pair her eller kontakt programrådgiver Madeleine Kjellevand på frivillig2@atlantis.no eller tlf. 22 47 71 70