Skolen Jardín de Amor i Guatemala

Undervis og jobb som hjelpelærer i landsbyen Sacatepéquez, utenfor Antigua, på et undervisningsprosjekt for barn av fattige familier. Barna her får utdanning, måltider, medisinsk hjelp og prosjektet involverer og følger også opp barnas familier.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie eller i frivillighus

Grunnet utbredt fattigdom har barna i landsbyen Sacatepéquez svært begrenset tilgang til utdanning. Mange foreldre har ikke råd til å betale skolepenger eller kjøpe skoleuniformer til barna sine. Skole og førskoleprosjektet Jardín de Amor ble startet av Julio García og har nå kapasitet til å ta imot opptil 70 barn. Barna får utdanning, måltider, medisinsk hjelp og prosjektet involverer og følger også opp barnas familier. Hensikten med prosjektet er bryte fattigdomsyklusen ved å gi barn av fattige foreldre utdanning og nye muligheter i livet. Prosjektet ble startet uten ekstern finansiering, og drives i dag ved hjelp av donasjoner og innsats fra frivillige.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Du kan arbeide på dette prosjektet fra 4 uker og oppover. Du vil arbeide jobbe mandag – fredag, enten fra 08.00 – 12.00, eller fra 14.00 – 16.30, avhengig av dine ønsker. Det er også mulig å arbeide begge skift om man ønsker det. På formiddagen vil du undervise (sammen med andre frivillige), og på ettermiddagen vil du hjelpe barna på barneskolen med lekser, gi opplæring i engelsk, og organisere idrettsaktiviteter eller andre aktiviteter for barna. Frivillige som arbeider her bor hos vertsfamilier i Antigua, og reiser med buss til prosjektet. Jardín de Amor er stengt fra og med den siste uka i november, til og med den andre uka i januar.

Tidligere frivilliges erfaringer fra Jardín de Amor

Les bloggen til Andrea som arbeidet på Jardín de Amor

Ingrid, tidligere Atlantisdeltaker forteller om da hun jobbet på Jardin de Amor:

«Jeg jobbet på et prosjekt som skulle gi fattige barn fra landsbyen Santa María de Jesús skolegang tilsvarende den offentlige skolen. Fra kl 8.00 til 12.00 var jeg i en klasse på ti elever i alderen elleve til fjorten år, som hadde en guatemalsk lærer. Etter at jeg hadde blitt kjent med elevene og skolen, begynte jeg å ha en time engelsk med elevene hver dag. I tillegg til dette, hjalp jeg til i de andre timene – f.eks. rettet jeg lekser, hjalp elevene med oppgaver og lagde til materiale/utstyr/oppgaver som skulle brukes i andre timer. Jeg serverte ungene ett måltid daglig, som skolens kokk hadde laget til, og i friminuttet lekte vi frivillige med barna fra alle tre klasser. Jeg hadde en fantastisk tur, og vil derfor gjerne anbefale andre også å reise! Det var velorganisert, og veldig interessant å komme så nært inn på en “annen” verden.»

Mer informasjon om prosjektet i Guatemala

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.